Επίσκεψη Κασουλίδη στις ΗΠΑ - Πρόγραμμα και θέματα συζήτησης

Επίσκεψη Κασουλίδη στις ΗΠΑ - Πρόγραμμα και θέματα συζήτησης

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 30 Ιανουαρίου, και οι επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα γίνουν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται συνεννοήσεις για οριστικοποίηση όλων των επαφών που θα έχει και με άλλους επισήμους της αμερικανικής Κυβέρνησης καθώς και με άλλους αξιωματούχους, όπως Γερουσιαστές.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη με τον κ. Μπλίνκεν και τους άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή της Α. Μεσογείου και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, όπου ο ΥΠΕΞ θα μεταβεί να συμμετάσχει σε συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κασουλίδη ως Υπουργού Εξωτερικών και, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη διάρκειά της αναμένεται να συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό και ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και απασχολούν το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Σημειώνεται πως στις επαφές αυτές αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE