ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ο καιρός - Αναλυτικά η πρόγνωση

Κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ο καιρός - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ το χαμηλό βαρομετρικό "Ελπίς" θα μας επηρεάσει από το απόγευμα του Σαββάτου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, ενώ την Τρίτη η περιοχή θα επηρεαστεί από μια νέα διαταραχή του συστήματος "Ελπίς".

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι,3 με 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά στα δυτικά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά και πιθανό αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού, θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Από το απόγευμα και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά, αλλά σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Στα ορεινά αναμένεται να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Αργότερα θα ενισχυθούν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειώνεται παροδικά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, αλλά στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι κυματώδης.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά, ενώ σύντομα τα φαινόμενα περιορίζονται, και ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που το απόγευμα και το βράδυ, είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή και χιονόπτωση στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top