ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χαμός με καταγγελίες και safespass - Υπεράριθμοι πελάτες, θαμώνες να χορεύουν και υπάλληλοι χωρίς πιστοποιητικό

Χαμός με καταγγελίες και safespass - Υπεράριθμοι πελάτες, θαμώνες να χορεύουν και υπάλληλοι χωρίς πιστοποιητικό

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. χθες Σάββατο 29/01/22 – 6π.μ. σήμερα Κυριακή 30/01/22) διενεργήθηκαν παγκύπρια 2,369 έλεγχοι, από τους οποίους 1,357 αφορούσαν ελέγχους για safepass, ενώ έγιναν συνολικά 19 καταγγελίες πολιτών και 17 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων.

Όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Όσον αφορά στα υποστατικά, οι πλείστες καταγγελίες αφορούσαν υπεύθυνους και υπάλληλους υποστατικών, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους safepass σε ισχύ, υπεράριθμους πελάτες εντός των υποστατικών, καθώς και θαμώνες που χόρευαν, ως ακολούθως:

Επαρχία Λάρνακας

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους 8,000 ευρώ, εκδόθηκε στον υπεύθυνο μουσικοχορευτικού κέντρου στην επαρχία Λάρνακας, αφού επέτρεψε την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες εντός του υποστατικού, ενώ στα τραπέζια βρίσκονταν περισσότερα άτομα από το επιτρεπόμενο.

Επαρχία Λευκωσίας

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικών ποσών, ύψους 3,000 και 1,000 ευρώ αντίστοιχα, εκδόθηκαν στους υπεύθυνους πρακτορείου στοιχημάτων και περιπτέρου στην επαρχία Λευκωσίας, αφού οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν να εργάζονται σε αυτά χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικό safepass σε ισχύ. Στο πρακτορείο στοιχημάτων εντοπίστηκε επίσης θαμώνας να μην είναι κάτοχος safepass.

Παράλληλα, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους 1,500 ευρώ, εκδόθηκε στον υπεύθυνο χώρου εστίασης γιατί επέτρεψε σε θαμώνες να χορεύουν.

Επιπρόσθετα, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους 1,000 ευρώ, εκδόθηκε στην υπεύθυνη χώρου παρασκευής φαγητού, αφού η ίδια και δύο υπάλληλοι εντοπίστηκαν να εργάζονται σε αυτό χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικό safepass σε ισχύ.

Εξάλλου, εξώδικες ειδοποίησες πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους 750 ευρώ, εκδόθηκαν στους υπεύθυνους κομμωτηρίου (επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass) και πιτσαρίας (ο υπεύθυνος εντοπίστηκε να εργάζονται χωρίς να είναι κάτοχος πιστοποιητικού safepass σε ισχύ).

Χωρίς safepass εντοπίστηκαν να εργάζονται και οι υπεύθυνοι άλλων τριών υποστατικών στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα σε αυτούς να εκδοθεί εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους 500 ευρώ.

Επίσης, στον υπεύθυνο υπεραγοράς στην επαρχία Λευκωσίας, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους 500 ευρώ, αφού δεν έφερε προστατευτική μάσκα.

Επαρχία Λεμεσού

Στην επαρχία Λεμεσού, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους 3,000 ευρώ στον υπεύθυνο μπυραρίας, αφού επέτρεψε την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες, ενώ στο εν λόγω υποστατικό δεν υπήρχαν οι απαραίτητες σημάνσεις και εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν.

Επιπρόσθετα, εξώδικες ειδοποίησες πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους 500 ευρώ εκδόθηκαν στους υπεύθυνους άλλων δύο υποστατικών (υπεραγορά και κουρείο), αφού

επέτρεψαν την είσοδο σε πελάτη χωρίς να είναι κάτοχος πιστοποιητικού safepass, καθώς και την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες.

Εξάλλου, στον υπεύθυνο χώρου εστίασης, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους 750 ευρώ, αφού επέτρεψε την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες, ενώ δεν υπήρχαν οι κατάλληλες σημάνσεις στο υποστατικό και εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν.

Επαρχία Πάφου

Για νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο, αφού δεν είχε τις απαραίτητες σημάνσεις και δεν είχε τις απαραίτητες άδειες από την αρμόδια Αρχή.

Τέλος, σε έλεγχο που έγινε σε υποστατικό, επίσης στην επαρχία Πάφου, διαπιστώθηκε ότι πρόσωπα, τα οποία εργάζονταν εκεί, δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες, πελάτες χόρευαν, ενώ δεν υπήρχαν οι κατάλληλες σημάνσεις στο υποστατικό

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά είναι ευθύνη όλων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top