ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Κίνητρο για μαθητές-εκπαιδευτικούς ο διαγωνισμός «Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση»

Υπ. Εργασίας: Κίνητρο για μαθητές-εκπαιδευτικούς ο διαγωνισμός «Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση»

Ο Διαγωνισμός "Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση" συνεχίζει να αποτελεί κίνητρο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να ενδιατρίψουν στην έννοια της παραγωγικότητας, να κατανοήσουν πώς επηρεάζει τη ζωή μας και την ανάπτυξη, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου σε χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης του 7ου διαγωνισμού.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι τα παραμύθια και τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού έχουν έντονη τη σφραγίδα της συλλογικής εργασίας, της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας.

Στο χαιρετισμό τον οποίο διάβασε ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ Ντίνος Καθητζιώτης, η Υπουργός σημείωσε ότι  μέσα από τα παραμύθια και τα παιχνίδια ανιχνεύονται πολλές αλήθειες και μηνύματα για την παραγωγικότητα, γι’ αυτό και μπορούν να αξιοποιηθούν για να ευαισθητοποιήσουν πολλαπλάσιο αριθμό παιδιών και να θέσουν τα θεμέλια για νέα  δημιουργία και για την ανάπτυξη καινούριων ιδεών.

"Παράλληλα, οι δεξιότητες που αναπτύσσουν οι μαθητές από τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, όπως η διερεύνηση, η ομαδική εργασία και συνεργασία, ο προγραμματισμός και η οργάνωση, η δημιουργική σκέψη, είναι δεξιότητες ζωής, που θεμελιώνουν τη δια βίου εκπαίδευση και αυτομόρφωση", ανέφερε.

Η Υπουργός είπε ακόμη ότι η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμβάλλει στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για αύξηση της παραγωγικότητας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και εντάσσεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου μας

Η κ. Αιμιλιανίδου κάλεσε ακόμη τους μαθητές και μαθήτριες να εντείνουν την προσπάθεια που άρχισαν, λαμβάνοντας μέρος στο Διαγωνισμό, και να παραμείνουν πρεσβευτές της παραγωγικότητας, ευαισθητοποιώντας σήμερα τους φίλους και την οικογένειά τους και αύριο τους συναδέλφους και συνεργάτες τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top