Ρετρό φωτογραφία από το Τρόοδος το 1931 – Γαϊδουράκια σπρώχνουν έλκηθρο

Ρετρό φωτογραφία από το Τρόοδος το 1931 – Γαϊδουράκια σπρώχνουν έλκηθρο

Μια επίκαιρη αλλά και διαχρονική φωτογραφία δημοσίευσε το Τμήμα Δασών.

Πρόκειται για ένα έλκηθρο στο χιονισμένο δρόμο Αμιάντου-Τροόδους (1931), τότε που τα μηχανοκίνητα οχήματα δεν υπήρχαν καν στο νησί.

Το Τμήμα Δασών είναι ένα από τα παλαιότερα κυβερνητικά Τμήματα που δημιουργήθηκαν από τη Βρετανική Αποικιοκρατική Κυβέρνηση στην Κύπρο.

Η λειτουργία του Τμήματος άρχισε από το 1879, ένα χρόνο μετά την άφιξη των Άγγλων στο νησί. Υπό τη δικαιοδοσία του «Αρχιδασονόμου της Κύπρου» έμπαιναν αργότερα και άλλες υπηρεσίες όπως αυτή του Τμήματος Γεωργίας που ιδρύθηκε το 1896.

Δείτε τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE