ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν αιτήσεις για ενίσχυση σε επενδύσεις στη γεωργία – Οι κατηγορίες και τα ποσά των χορηγιών

Ξεκινούν αιτήσεις για ενίσχυση σε επενδύσεις στη γεωργία – Οι κατηγορίες και τα ποσά των χορηγιών

Ο Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών ανακοινώνει την έκδοση του Εγχειριδίου Εφαρμογής – Ενημέρωση Αιτητών που αφορά το Καθεστώς 4.1 :«Επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνολικές επιδόσεις και τη βιωσιμότητα των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Κύπρου 2014 - 2020.

Μέσω του Καθεστώτος παρέχεται ενίσχυση για επενδύσεις σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 40% - 75% της συνολικής επιλέξιμης δαπάνης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί στο πλαίσιο της τρίτης προκήρυξης ανέρχεται στα €30.000.000 και κατανέμεται ως ακολούθως:
Κατηγορία Α – Μικρές επενδύσεις μέχρι €80.000 (προϋπολογισμός €4.000.000)
Κατηγορία Β1 – Επενδύσεις στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας (προϋπολογισμός €15.000.000)
Κατηγορία Β2 – Άλλοι τομείς προτεραιότητας (προϋπολογισμός €11.000.000)

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από την Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 (ώρα 23:59 μ.μ.) ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.eas.capo.gov.cy. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο μέσω διαπιστευμένων φορέων –συμβούλων, οι οποίοι εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτό από το Τμήμα Γεωργίας.

Ο κατάλογος των διαπιστευμένων φορέων, το Ενημερωτικό Έντυπο και όλο το συνοδευτικό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy καθώς και στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 www.paa.gov.cy.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top