Φώτης Φωτίου: Έκκληση για υπογραφή επιστολής προς ΥΠΕΞ ΗΠΑ για τους αγνοούμενους

Φώτης Φωτίου: Έκκληση για υπογραφή επιστολής προς ΥΠΕΞ ΗΠΑ για τους αγνοούμενους

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου κάλεσε τους Κυπρίους, Ελλαδίτες και ομογενείς ανά την υφήλιο και στον μητροπολιτικό Ελληνισμό να προσυπογράψουν την ηλεκτρονική επιστολή που έχει ετοιμαστεί από τους ομογενείς στις ΗΠΑ και απευθύνεται στον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητείται η συμβολή των ΗΠΑ στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσυπογράψει την επιστολή 4.000 με 4.5000 άτομα.

Πρόσθεσε πως η επιστολή στοχεύει όπως οι ΗΠΑ τάχιστα αναλάβουν κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες “και καλώ όλους τόσο στην Κύπρο όσο και τους απόδημους μας να συμβάλουν στην προσπάθεια”.

Αναφέροντας ότι η παρούσα περίοδος με την ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας αποτελεί καλή στιγμή για να τεθεί το θέμα των αγνοουμένων ως το κυρίαρχο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που είναι εξόχως ανθρωπιστικό.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ έθεσε ως κύριο θέμα τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων τόσο στις επαφές του με τους ομογενείς, όσο με τους  αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, Βουλευτές και Γερουσιαστές.

Πρόσθεσε ότι ανέφερε κατά τις επαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να συμβάλουν στη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων καθώς μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και Αμερικανοί υπήκοοι.

“Ήταν πέντε, ταυτοποιήθηκε η υπόθεση Αντη Κασάπη και υπάρχουν ακόμα τέσσερις” συνέχισε προσθέτοντας πως πέραν τούτου υπάρχει η ηθική υποχρέωση στις ΗΠΑ να πιέσει και να πείσει την Τουρκία να συνεργαστεί ώστε να τελειώσει αυτό το δράμα.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τους Ομογενείς στις ΗΠΑ για τις συντονισμένες προσπάθειες και εξέφρασε την άποψη πως αν κινητοποιηθούν οι Ομογενείς και σε άλλα κράτη ώστε να βοηθήσουν στη προσπάθεια να δοθεί τέλος στο δράμα των χιλιάδων συγγενών των αγνοουμένων.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε καταλήγοντας πως εάν η Τουρκία θέλει να κάνει κάτι πρέπει να ξεκινήσει από τους αγνοούμενους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE