ΔΙΕΘΝΗ

Εκπρόσωπος ΑΚΡ: Μελετήθηκαν όλα τα σενάρια για το κλείσιμο Στενών Βοσπόρου

Εκπρόσωπος ΑΚΡ: Μελετήθηκαν όλα τα σενάρια για το κλείσιμο Στενών Βοσπόρου

Όλα τα σενάρια σε σχέση με το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου έχουν μελετηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει προετοιμασίες για διάφορες καταστάσεις που μπορεί να βρεθούν ενώπιον της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “η ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας αξιολογείται διεξοδικά. Όλα τα σενάρια έχουν μελετηθεί σχετικά με το τι σημαίνει η Σύμβαση του Μοντρέ για τις αποφάσεις της Τουρκίας σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Οι προετοιμασίες για διάφορες καταστάσεις που μπορεί να έρθουν μπροστά μας έχουν μελετηθεί, έχουν γίνει νομικές μελέτες. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία”.

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ότι “από σήμερα, το διεθνές δίκαιο έχει παραβιαστεί σοβαρά. Είναι μια άδικη και παράνομη πράξη. Πολύ σοβαρές συνέπειες. Από την αρχή, εκφράσαμε ότι είμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και ότι θα την υπερασπιστούμε σθεναρά σύμφωνα με τις αρχές μας”.

Πρόσθεσε ότι “η Τουρκία είναι εδώ ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Έχει διατηρήσει μια εποικοδομητική στάση μέχρι τώρα. Θα διατηρήσει αυτή τη στάση ως μέλος του ΝΑΤΟ από τούδε και στο εξής. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top