ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκαν στους δρόμους οι γυναίκες μόνιμοι υπαξιωματικοί της ΕΦ – Ζητούν ισότιμη μεταχείριση με τους άνδρες

Βγήκαν στους δρόμους οι γυναίκες μόνιμοι υπαξιωματικοί της ΕΦ – Ζητούν ισότιμη μεταχείριση με τους άνδρες

Έξω από το Υπουργείο Άμυνας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα 8/3 οι γυναίκες Μόνιμες Υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) απαιτώντας ίση μεταχείριση και αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση επί του θέματος της Επιτρόπου Διοικήσεως, που εκδόθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2022, διαφαίνεται πως οι γυναίκες μόνιμες Υπαξιωματικοί, που διετέλεσαν Εθελόντριες Υπαξιωματικοί της 5ης, 6ης και 7ης σειράς, υπήρξαν θύματα απαγορευμένης διάκρισης με βάση το φύλο στην εργασία.
Ενώ οι άνδρες εθελοντές Υπαξιωματικοί που προσλήφθηκαν την ίδια χρονική περίοδο με τις γυναίκες εθελόντριες Υπαξιωματικοί της 5ης, 6ης και 7ης σειράς, δηλαδή τα έτη 1993, 1995 και 1997 και παρόλο που είχαν τα ίδια προσόντα και αρχαιότητα, μονιμοποιήθηκαν κατά 12 – 13 χρόνια νωρίτερα από αυτές. Την ίδια διάκριση έχουν υποστεί και η 1η, 2η και 3η σειρά, για τις οποίες είχε εκδοθεί παλαιότερα έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και πλέον διεκδικούν τα δικαιώματά τους στο ΕΔΑΔ.

Αντιπροσωπεία με στελέχη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της διάκρισης των υπαξιωματικών γυναικών της Εθνικής Φρουράς την Τρίτη 08 Μαρτίου έξω από το Υπουργείο Άμυνας.

Σε δηλώσεις της το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Έφη Ξάνθου ανέφερε πως: «Για άλλη μια φορά στεκόμαστε μαζί με τις γυναίκες υπαξιωματικούς στο δίκαιο αίτημα τους για ισότιμη μεταχείριση από την Εθνική Φρουρά. Δυστυχώς το Υπουργείο Άμυνας παρόλο που επιμένει πως έχει επιλύσει όλα τα θέματα ανισότητας εντός του Κυπριακού Στρατού, εντούτοις ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρατηρούμε πως η άνιση μεταχείριση των δύο φύλων παραμένει.

Στο πλευρό τους και η ΠΟΓΟ. «Βρεθήκαμε σήμερα ξανά έξω από το Υπουργείο Άμυνας, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Γυναίκες Μόνιμες Υπαξιωματικοί, στηρίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στις απαράδεκτες διακρίσεις που υπόκεινται και απαιτώντας τη διόρθωση των συνεπειών που υπέστησαν οι παραπονούμενες - θύματα απαγορευμένης διάκρισης λόγω φύλου τόσο στην πρόσβαση όσο και στην επαγγελματική ανέλιξη», αναφέρεται σε ανάρτηση του Κινήματος.

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία

Το ψήφισμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top