Τέλος στους περιορισμούς COVID στα ταξίδια στην ΕΕ ζητούν αεροπορικές εταιρείες

Τέλος στους περιορισμούς COVID στα ταξίδια στην ΕΕ ζητούν αεροπορικές εταιρείες

Αεροπορικές εταιρείες και εκπρόσωποι και φορείς αεροδρομίων απηύθυναν την Παρασκευή έκκληση για τερματισμό των μέτρων κατά της πανδημίας για τις ευρωπαϊκές πτήσεις εσωτερικού, καθώς πολλές χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

«Η COVID-19, και συγκεκριμένα η παραλλαγή Omicron, είναι πλέον διάχυτη σε όλη την Ευρώπη και η ανοσία του πληθυσμού είναι σε τέτοια επίπεδα που ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου έχει μειωθεί δραματικά, ειδικά για τα εμβολιασμένα άτομα», αναφέρει σε κοινή δήλωσή της η ACI Europe και η ΙΑΤΑ.

Η ACI Europe, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 500 αεροδρόμια στην Ευρώπη, και η IATA, η κορυφαία εμπορική ένωση για τις αεροπορικές εταιρείες, σημείωσαν ότι πολλές χώρες πλέον απέσυραν τις απαιτήσεις να φορούν οι πολίτες μάσκες σε δημόσιους χώρους ή να προσκομίζουν απόδειξη εμβολιασμού για να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες καταργούν τους περιορισμούς, είναι λογικό να αρθούν παρόμοιοι περιορισμοί από τις αεροπορικές εταιρείες», ανέφεραν. Οι εμπορικοί φορείς ζητούν άρση απαιτήσεων για παρουσίαση αρνητικών τεστ COVID και υποβολή εντύπων εντοπισμού των ταξιδιωτών, καθώς και για μάσκα στις πτήσεις μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες δεν την απαιτούν σε δημόσιους χώρους.

«Αυτό (το μέτρο) θα απελευθερώσει τους ανθρώπους να ταξιδέψουν και θα στηρίξει θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Rafael Schvartzman, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραχώρησε συνέντευξη μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο, στη διαδρομή προς την Πάφο, αποκλειστικά στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE