ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιοι ακόλουθοι πρεσβείας ΥΠΕΞ Ελλάδας ενημερώθηκαν για Κυπριακό και εξελίξεις για Αμμόχωστο

Υποψήφιοι ακόλουθοι πρεσβείας ΥΠΕΞ Ελλάδας ενημερώθηκαν για Κυπριακό και εξελίξεις για Αμμόχωστο

Υποψήφιοι ακόλουθοι πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επισκέφθηκαν χθες το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, ενημερώθηκαν για το Κυπριακό και τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν την κατεχόμενη πόλη και αντίκρισαν από μακριά την πόλη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττου, «μαζί με μέλη της Επιτροπής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου, υποδεχτήκαμε χθε,ς Δευτέρα 14 Μαρτίου, τους υποψήφιους ακόλουθους, στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Δερύνεια. Εγινε εκτενής ενημέρωση για την ιστορία της κατεχόμενης πόλης, για την πορεία του Κυπριακού αλλά και για την τουρκική εισβολή του 1974».

Συγκεκριμένα, δήλωσε, «έγινε ενημέρωση για το θέμα της προτεραιότητας της Αμμοχώστου και για τα Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούν την κατεχόμενη πόλη. Επίσης αναφερθήκαμε στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Αμμόχωστο, δηλαδή στο γεγονός ότι το στάτους κβο στην κατεχόμενη πόλη έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής και της δημιουργίας, από πλευράς Τουρκίας, νέων τετελεσμένων τα οποία δυσκολεύουν την όλη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Ζαννέττου είπε επίσης ότι «αναφέρθηκε στους υποψήφιους ακόλουθους πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική λύση του Κυπριακού, την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου στις πατρογονικές εστίες και το ξαναχτίσιμο της πόλης».

Σημείωσε ακόμα ότι «οι υποψήφιοι ακόλουθοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα τους αναφέρθηκαν και είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις για την ουσία τουκ υπριακού προβλήματος αλλά και την πολιτική πτυχή της κατεχόμενης πόλης. Ταυτόχρονα επιλύθηκαν αρκετές απορίες που είχαν οι επισκέπτες αναφορικά με τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν την Αμμόχωστο».

Ανέφερε επίσης πως «οι υποψήφιοι ακόλουθοι είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στην ταράτσα του Πολιτιστικού Κέντρου του κατεχόμενου Δήμου, να αντικρίσουν από μακριά, ιδίοις όμμασι την πόλη και να υποβάλουν πληθώρα ερωτήσεων για πολιτικά και όχι μόνο ζητήματα για την Αμμόχωστο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top