ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής: «Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε» - Έφτασε στην Κύπρο ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών σε ένα 24ωρο

Νουρής: «Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε» - Έφτασε στην Κύπρο ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών σε ένα 24ωρο

Τεράστιος είναι ο αριθμός μεταναστών που αφίχθηκαν στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο. Πιο συγκεκριμένα, έφτασαν 317 παράτυποι μετανάστες με το Υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθεί να μεταφέρει το βάρος που δέχεται το Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι» και σχολίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος με την άφιξη των μεταναστών. 

Απαντώντας στις τοποθετήσεις της Δέσπως Μιχαηλίδου είπε «έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. Εμείς έχουμε την επικαιρότητα. Έχω να διαχειριστώ το ουκρανικό, αλλά και τους 317 μετανάστες που ήρθαν στην Κύπρο. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά. Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Με τους 292 εξ αυτών να είναι άνδρες. Αυτά είναι τα τεράστια θέματα. Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Εμείς σχεδιάζουμε πώς θα αποφορτίσουμε το Πουρνάρα».

Όσον αφορά τη χωρητικότητα του Κέντρου Λίμνες, ο ΥΠΕΣ ξεκαθάρισε ότι «κυμαίνεται από 800-1000 άτομα και προορίζονταν για να οργανώνονται επιστροφές συγκεκριμένων πληθυσμών. Ο υπερπληθυσμός στο Πουρνάρα ανέτρεψε τα σχέδια μας».

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και θέλω να παρακαλέσω όλους να αναλωνόμαστε σε πιο σοβαρά θέματα. Θα εξετάσουμε τα θέματα που ανακύπτουν από τις αφίξεις των Ουκρανών προσφυγών. Εγείρονται θέματα στέγασης και κοινωνικής προστασίας, πρόσβασης στην αγορά εργασίας, πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Έχουν τεθεί εισηγήσεις από Υπουργούς και τεχνοκράτες. Θα ολοκληρωθεί αύριο η κατάθεση απόψεων. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα της άφιξης Ουκρανών προσφύγων», είπε καταληκτικά.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top