Η Πολωνία υποπτεύεται 45 Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία και απειλεί με απέλαση

Η Πολωνία υποπτεύεται 45 Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία και απειλεί με απέλαση

Η υπηρεσία αντικατασκοπείας ABW της Πολωνίας εντόπισε 45 Ρώσους διπλωμάτες ως ύποπτους κατασκόπους, δήλωσε ο εκπρόσωπός της την Τετάρτη 23/3.

«Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας έχει συντάξει μια λίστα με 45 άτομα που εργάζονται στην Πολωνία υπό την κάλυψη διπλωματικών δραστηριοτήτων», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ABW Stanislaw Zaryn, προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι είχαν στόχο την Πολωνία.

Οι ειδικές υπηρεσίες της Πολωνίας ζήτησαν την Τετάρτη από το Υπουργείο Εξωτερικών να απελάσει τους 45 Ρώσους διπλωμάτες, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Stanislaw Zarynd.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Ρώσος πρέσβης έχει κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και οι αποφάσεις για περαιτέρω βήματα θα ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE