ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σημαντικές πληροφορίες για τη χορήγηση της 4ης δόσης - Ποιοι οι δικαιούχοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σημαντικές πληροφορίες για τη χορήγηση της 4ης δόσης - Ποιοι οι δικαιούχοι

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρή νόσηση, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τα εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης πρόσβασης που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Η ενισχυτική/3η δόση σε άτομα 12-17 ετών, χορηγείται με εμβόλιο Pfizer/BioNTech τεχνολογίας MRNA νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των έξι (6) μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης.

· Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

· Η λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης εμβολίου είναι προαιρετική.

· Τονίζεται ότι η χορήγηση ενισχυτικής/3ης δόσης σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω συνεχίζεται κανονικά, είτε μέσω διευθέτησης ραντεβού είτε μέσω των εμβολιαστικών κέντρων ελεύθερης πρόσβασης (walk-in).

β) Η ενισχυτική/4η δόση χορηγείται σε άτομα άνω των 80 ετών, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης.

· Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα άνω των 70 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

· Θα ακολουθήσει στη συνέχεια ενημέρωση όσον αφορά τον εμβολιασμό με ενισχυτική/4η δόση των επαγγελματιών υγείας και των ανοσοκατασταλμένων ατόμων.

· Η λήψη της ενισχυτικής/4ης δόσης εμβολίου είναι προαιρετική.

Ωράριο εμβολιαστικών κέντρων (walk in)

· Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:00π.μ – 3μ.μ

· Τετάρτη: 8:00π.μ – 6μ.μ

· Σάββατο: 8:00π.μ – 1μ.μ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΓεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Είχε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρελθόν να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεν το έκανε, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, την Πέμπτη κατά την δεύτερη μέρα αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top