ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Στο Λουξεμβούργο για Eurogroup - Στο επίκεντρο οι οικονομικές επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

ΥΠΟΙΚ: Στο Λουξεμβούργο για Eurogroup - Στο επίκεντρο οι οικονομικές επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Τις οικονομικές επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία συζητούν οι Υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο του Eurogroup, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα το απόγευμα στο Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών, εκ μέρους της Κύπρου στη συνάντηση συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη όπως έχει δημοσιοποιηθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ, οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία για την ευρωζώνη, στο πλαίσιο του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών από το Eurogroup για την προώθηση των απαραίτητων προϋποθέσεων για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.

Στην ατζέντα βρίσκεται ακόμα η προετοιμασία για τις προσεχείς εαρινές συνεδριάσεις του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την οποία θα ληφθεί υπόψη η απειλή που συνιστά η Ρωσία για την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική συνεργασία, όπως σημειώνεται.

Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ, και ειδικότερα την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων και τον τρόπο που αρχή αυτή συνδέεται με τον στόχο της πρόληψης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της παράνομης χρηματοδότησης και της φοροδιαφυγής.

Αναμένεται πως θα πραγματοποιηθεί επίσης συζήτηση για τις εξελίξεις στη στεγαστική αγορά και για την παροχή οικονομικά προσβάσιμης στέγασης, λόγω της αύξησης στις τιμές των κατοικιών τα τελευταία χρόνια.

Το Eurogroup θα ενημερωθεί επίσης για την εποπτεία επί των Ευρωπαϊκών τραπεζών που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ιδίως όσον αφορά τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα και την εποπτική δραστηριότητα στην ευρωζώνη στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας και το ευρύτερο θεματολόγιο για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Επίσης θα ενημερωθεί για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης.

Την Τρίτη, οι ΥΠΟΙΚ και των 27 κρατών μελών θα συναντηθούν σε σύνθεση Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο μεταξύ άλλων το παγκόσμιο ελάχιστο επίπεδο φορολόγησης για τις μεγάλες εταιρείες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματαΣτελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top