Στην Κύπρο η Νούλαντ για εγκαίνια κέντρου CyCLOPS και συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Στην Κύπρο η Νούλαντ για εγκαίνια κέντρου CyCLOPS και συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού Κυπριακού Κέντρου για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων CyCLOPS που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ, θα τελέσει την Τετάρτη 6 Απριλίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Κύπρο, η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.


Η κα. Νούλαντ θα επισκεφθεί νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, συνοδευόμενη από τον Ιωάννη Κασουλίδη, την Πλατεία δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λάρνακα, όπου βρίσκεται το γλυπτό με τίτλο «Άγκυρα – Καρδία», δωρεά της πόλης της Οδησσού, που κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα. Εκεί στην παρουσία και άλλων επισήμων, η κα. Νούλαντ, ο κ. Κασουλίδης και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, Ruslan Nimchynskyi, θα προβούν σε δηλώσεις.

Αργότερα η κα. Νούλαντ και ο κ. Κασουλίδης θα μεταβούν στο εκπαιδευτικό Κυπριακό Κέντρο για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων CyCLOPS που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Λάρνακα, με τη συνδρομή και στήριξη των ΗΠΑ. Εκεί οι δυο αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες, θα τελέσουν τα εγκαίνια του Κέντρου και θα προβούν σε δηλώσεις.,
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα. Νούλαντ θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης, 7 Απριλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, αναμένεται ότι ο Πρόεδρος θα αναλύσει την πρόταση του για τα ΜΟΕ και θα αναφερθεί στην ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε επίλυση του Κυπριακού. Μετά τη συνάντηση η κα. Νούλαντ αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE