ΕΛΛΑΔΑ

Το στοιχείο που οδήγησε στην εντολή για νέα ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα και την Ίριδα

Το στοιχείο που οδήγησε στην εντολή για νέα ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα και την Ίριδα

Η παραγγελία της νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα, της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2020, που έδωσαν οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την σχετική έρευνα, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες Δευτέρα στο κεντρικό βραδινό του δελτίο το Mega, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που εξέτασε το βρέφος βλέπει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον θάνατο του μωρού, κάτι που θα καταθέσει στις Αρχές.

Λύση στο γρίφο

Πηγές από τον ιατροδικαστικό χώρο υποστηρίζουν ότι οι ιδιώτες ιατροδικαστές αναφέρονται σε αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις, αφού έχουν στη διάθεσή τους μόνο την ιατροδικαστική έκθεση και καταφεύγουν και στη βιβλιογραφία και υποστηρίζουν πως όσα επρόκειτο να κατατεθούν θα διαφέρουν απ’ όσα έχουν ακουσθεί έως τώρα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, όπως είπε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελλοπόνησος», Γιώργος Αναστασόπουλος δεν είναι κάτι που αποκλείεται, αλλά δεν θα είναι η ιατροδικαστής αυτή που θα υπαγορέψει στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα τι θα κάνουν.

«Με βάση όσα έχουμε πληροφορηθεί και τα στοιχεία που μας δίνουν, φαίνεται πως θα δοθεί λύση στον γρίφο και θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα όλα όσα θα κατατεθούν» επισήμανε ο δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος κ. Αναστασόπουλος σε σημερινή του παρέμβαση στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι είναι άκρως σημαντική η εξέλιξη για την ιατροδικαστική έρευνα από την αρχή της Μαλένας και Ίριδας.

Ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι η ιατροδικαστής Τσιόλα είναι αυτή που ουσιαστικά παρακίνησε να διερευνηθούν οι θάνατοι. Μίλησε για πρόσθετα στοιχεία από πλευράς της ιατροδικαστού, τα οποία δεν αποκλείεται να μας οδηγήσουν μπροστά σε μία νέα εγκληματική ενέργεια.

Η… διπλή αιτία θανάτου

Να υπενθυμίσουμε ότι η διατύπωση της κ. Τσιόλα  ήταν εξαιρετικά προσεκτική δεδομένης και της σοβαρότητας της υπόθεσης. «Τα άλλα δύο περιστατικά παραμένουν ανοιχτά. Γνωρίζω ότι σύντομα θα καταθέσω. Οπότε η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Από τη δική μου πλευρά δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα κληθώ να δώσω τις διευκρινίσεις που πρέπει, γιατί είναι απαραίτητες, από πέρυσι το λέμε» αναφέρει με νόημα.

Παράλληλα, όπως τονίζει στην εφημερίδα Real News  δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει επανεξέταση της σορού της Ίριδας γιατί η έκθεση είναι πληρέστατη και δεν υπολείπεται σε κάτι.

«Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό. Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή δεν βάζω ποτέ διπλή αιτία». 

Η αγενεσία φλεβοκόμβου, ως αιτία θανάτου, είχε καταγραφεί από την παθολοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου. Όμως, η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομίας που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στις 22 Μαρτίου του 2021 είχε διαφορετικές επισημάνσεις. Σε αυτή αναφέρεται πως το αβάπτιστο τέκνο της οικογένειας Δασκαλάκη βρέθηκε νεκρό μια ημέρα νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου στην κούνια του.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η τραχεία ήταν ελεύθερη χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις. Οι, δε, εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες.

Ωστόσο, πέριξ του στόματος, βρέθηκε έκζεμα, το οποίο πλέον κινεί πολλές υποψίες, ενώ καταγράφεται και άλλο ένα εύρημα, ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος.

Πηγή: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top