Νέο αίμα στην άσφαλτο… Θανατηφόρο το τροχαίο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό – Τι διερευνά η Αστυνομία
Νεκρός είναι ο διανομέας φαγητού που παρασύρθηκε από όχημα μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής.
Τις παραπάνω ανησυχίες επιχειρεί να ξεδιαλύνει έρευνα από το Ινστιτούτο για τις Λοιμώξεις και την Ανοσία Peter Doherty που δημοσιεύεται στο Viruses του MDPI, τα ευρήματα της οποίας έδειξαν πως καθαριστικά προϊόντα που εντοπίζονται σε κάθε σχεδόν νοικοκυριό μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό από τις επιφάνειες. Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια από το Ινστιτούτο Peter Doherty και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Δρ. Julie McAuley, πρόκειται για μια από τις πρώτες μελέτες που εξετάζουν κοινές χημικές ουσίες οικιακών καθαριστικών προϊόντων για την απολύμανση επιφανειών.
Οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα οικιακά προϊόντα καθαρισμού όπως ξύδι, χλωρίνη, υγρό απορρυπαντικό πιάτων και οινόπνευμα, τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των ερευνητών για να ελεγχεί η αποτελεσματικότητά τους έναντι του ιού SARS-CoV-2.
Το υγρό απορρυπαντικό, η χλωρίνη και το οινόπνευμα αποδείχθηκαν νικητές στην καταστροφή του κορωνοϊού, κόντρα στο ξύδι που πέτυχε μηδενικά αποτελέσματα. Οι ερευνητές προχώρησαν μάλιστα και σε οδηγίες για την παρασκευή και χρήση καθαριστικών ικανών να αδρανοποιήσουν τον SARS-CoV-2.
Σύμφωνα με αυτές:
Προσοχή: Στο πλαίσιο της μελέτης ελέγχθηκε και ο συνδυασμός προϊόντων οικιακής χρήσης, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάποιο όφελος, ακόμα και όταν το μείγμα αποτέλεσαν απορρυπαντικό με χλωρίνη. «Πρέπει μάλλον να προειδοποιήσουμε ότι ο συνδυασμός χημικών ουσιών ώστε να αυξηθεί η αντιική δράση τους πέτυχε αντίθετα αποτελέσματα, καθώς ρυθμιστικοί παράγοντες που εντοπίζονταν στο ένα οικειακό καθαριστικό παρουσίαζαν εξουδετερωτική δράση έναντι των αντιικών συστατικών του άλλου», τόνισε η Δρ McAuley.
Οι ερευνητές ανέφεραν πως όλα τα διαλύματα που ελέγχηκαν όπως και τα προϊόντα με τους συνδυασμούς είναι δημοσιευμένα και διαθέσιμα στο κοινό.
Πηγή: ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις