ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό ανέγερση έργα πέραν των €1,6 εκ. - Επίσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας στον κατεχόμενο Κορμακίτη

Υπό ανέγερση έργα πέραν των €1,6 εκ. - Επίσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας στον κατεχόμενο Κορμακίτη

Υπό ανέγερση έργα πέραν των €1,6 εκ. επιθεώρησε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον κατεχόμενο Κορμακίτη, όπου συναντήθηκε με εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες κατοίκους, για να συζητήσει θέματα που τους απασχολούν.

Ο Επίτροπος Προεδρίας βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στον Κορμακίτη, για να επιθεωρήσει τα υπό κατασκευή έργα στο Δημοτικό Σχολείο και το Γήπεδο, με τη συνοδεία Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή, Γιαννάκη Μούσα, και άλλων εκπροσώπων Υπηρεσιών, Σωματείων και Οργανώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου, πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την ανέγερση των γηπεδικών εγκαταστάσεων η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους €450.000, ενώ για το υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2023-2024, έχει εγκριθεί Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους €1.2 εκ.

«Η παραμονή των εγκλωβισμένων μας στις πατρογονικές τους εστίες αποτελεί βασικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής και εθνική υπόθεση υψίστης σημασίας», τόνισε ο κ. Φωτίου, εξηγώντας ότι οι δράσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, στόχο έχουν να δημιουργήσουν κατάλληλες συνθήκες για την αναζωογόνηση όλων των κατεχόμενων κοινοτήτων όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Επίτροπος Προεδρίας παρακάθησε σε ευρεία σύσκεψη μαζί με τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες κατοίκους του Κορμακίτη, όπου συζήτησαν θέματα που τους απασχολούν, όπως το αναθεωρημένο σχέδιο γεωργοκτηνοτροφικών επιδοτήσεων, τα σχέδια επανεγκατάστασης και ιδιαίτερα αυτό που αφορά στους νέους που θέλουν να επανεγκατασταθούν στον Κορμακίτη.

Ο κ. Φωτίου διατύπωσε, βέβαια, την ευχή ότι «σύντομα θα έρθει η ώρα που η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί από την κατοχή και θα επανενωθεί για να εισέλθει σε μια νέα εποχή ασφάλειας και ευημερίας που θα διασφαλίζονται και θα εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top