ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ. Αβραάμ Ηλία : Θα πάρει διάσταση πανδημίας η ηπατίτιδα; - Ο ρόλος του κορωνοϊου και εγκλεισμού στην έξαρση ασθενειών στα παιδιά

Δρ. Αβραάμ Ηλία : Θα πάρει διάσταση πανδημίας η ηπατίτιδα; - Ο ρόλος του κορωνοϊου και εγκλεισμού στην έξαρση ασθενειών στα παιδιά

Δεν συσχετίζεται ο κορωνοϊος με τα κρούσματα ηπατίτιδας σε βρέφη και νήπια που εμφανίστηκαν σε Ευρώπη και Αμερική, αναφέρει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία.

Σε επικοινωνία που είχε το THEOMAONLINE με τον δρ.Αβρααμ Ηλία, και στην ερώτηση εαν υπάρχουν κρούσματα  οξειας ηπατίτιδας στην Κύπρο ανέφερε ότι δεν εχουν παρουσιαστει σοβαρά περιστατικά οξειας ηπατίτιδας.

Ειναι άραγε επιπλοκή του κορωνοϊου , η οξεία ηπατίτιδα ή το εμβολιο covid;  O Δρ. Αβρααμ, σχολίασε " Είχε  διερευνηθεί αν ειναι επιπλοκή του εμβολιου για τη νόσο covid , το εμβολιο δεν ενοχοποιήθηκε γιατί κανένα απο τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί που παρουσίασαν την οξεία ηπατίτιδα.  Είναι κατι το οποίο θα φανεί για επιπλοκή αδενοϊόυ στις επομενες εβδομάδες, αν και στην Κύπρο οι λοιμοξεις απο αδενοϊο τους καλοκαιρινούς μήνες μειώνονται κάθετα. Εαν πρόκειται για επιπλοκή αδενοϊου , στην Κύπρο δεν αναμένουμε να παρατηρηθεί αυτή την περιόδο που ειναι περιόδος ψηλών θερμοκρασιών"

Κατα πόσο είναι ανησυχητικό το φαινόμενο κρουσμάτων όπου έθεσε σε εγρήγορση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία και τις υγειονομικές αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω πρωτοφανούς επιδημίας ηπατίτιδας σε βρέφη και νήπια, ο  Παιδίατρος – Παιδονεφρολόγος μας ανέφερε : 

"Δεν πιστεύω να πάρει την μορφή της πανδημίας , γιατί είναι ορισμένοι οργανισμοί που αντιδρούν αυτον τον τρόπο. Μπορουν να κολλήσουν παρα πολλά παιδιά με το συγκεκριμένο ιο, αλλα μια μικρή μερίδα αναμένεται να παρουσιάσει αυτη την επιπλοκή . Αυτο που μας ανησυχεί είναι οτι ο παρατεταμένος εγκλεισμος των παιδιών το προηγούμενο διάστημα για πανω απο 2 χρόνια περίπου και η μαζική χρήση της μάσκας, όπου είχαν στερήσει την ευκαιριά απο τον οργανισμό του παιδιού να έρθει σε επαφή με διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος ή με διάφορους παθογούνους μικροοργανισμούς έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει τα δικά του αντισώματα. Αυτο εχει οδηγήσει με την αίρεση των μέτρων στην μαζική έκθεση των παιδιών σε ολα τα αντιγόνα του περιβάλλοντος και παθογόνους οργανισμούς με αποτέλεσμα ορισμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί να συμπεριφόρονται πιο επιθετικά. Οπως είχαμε περιπτώσεις σοβαρής βρογχιολίτιδας φέτος στα βρέφη και περιπτώσεις σοβαρής πνευμονίας απο πνευμονιόκοκκο. Ενδεχομένως να εμφανιστούν και άλλοι παθογονοι μικροοργανισμοί. Είναι κάτι το οποίο αναμένεται να φανεί τους επόμενους μήνες. Ενώ η ηπατίτιδα αυτή ενδεχομένως να συσχετίζεται με την παρατεταμένη έκθεση των παιδιών στους παθογονους μικροοργανισμούς , και ίσως στον αδενοϊο , αν ενοχοποιηθεί."

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top