ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγκλονίζει νεαρός Κύπριος στο Themaonline : «Κοιμάμαι στο αυτοκίνητο και κάνω μπάνιο στην θάλασσα για να πάω στη δουλειά καθαρός »

Συγκλονίζει νεαρός Κύπριος στο Themaonline : «Κοιμάμαι στο αυτοκίνητο και κάνω μπάνιο στην θάλασσα για να πάω στη δουλειά καθαρός »

Ακόμα μια ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα απο το THEMAONLINE, αφού ένας συνάνθρωπος μας, βρίσκεται στο έλεος του Θεού .

Μετα απο επικοινωνία μας με την εθελοντική ομάδα , "Προσφέρω Απλόχερα/Κύπρος" και μια εκ των διαχειριστών Σάλλυ Παναγιώτου, ήρθε κοντά μας η πληροφορία για την συγκλονιστική ιστορία του νεαρού.

Σε μια δύσκολη εποχή, όπου οι αυξήσεις έχουν "τρελάνει" τον πολίτη, η ανεργία έχει αυξηθεί, τα ενοίκια έχουν αγγίξει ταβάνι, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν ή καλύτερα απλά να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. 

Οπως αυτός ο νεαρός Κύπριος, που μένει άστεγος για δεύτερη φορά. Την πρώτη κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, ενώ τώρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Στο παρελθόν κοιμόταν σε "τσαντίρι" διπλα στην θάλασσα. Ορφανός απο πατέρα, χάνοντας πριν λίγους μήνες την δουλειά του, βρέθηκε στο δρόμο γιατι δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο.

Οπως μας αναφέρει, δεν σταμάτησε λεπτό να αναζητεί δουλειά. Εδώ κι ένα μήνα κατάφερε να βρει εργασία, ωστόσο δεν έχει που να μείνει. Το σπίτι του είναι το... αυτοκίνητο του και για να πλυθεί, κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

"Ειμαι ολη μέρα στη δουλειά, σχολάω και πάω τζιαι τζιμούμαι στο αυτοκίνητο"

Τον ρωτήσαμε αν είναι λήπτης του Ε.Ε ή αν έχει επικοινωνήσει με το Γραφείο Ευημερίας για να ενημερώσει ότι χρειάζεται βοήθεια μεχρι να σταθεί στα πόδια του. 

"Πριν 3 χρονια, ζούσα σε άλλη πόλη και βρήκα δουλειά στην Πάφο. Ήρθα εντελώς απρόοπτα και δεν είχα τόπο διαμονής. Ούτε διαθέσιμα διαμερίσματα υπήρχαν και πήγα στο Γραφείο Ευημερίας. Τους το είπα και μου ανέφεραν ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Οτι δεν είναι στο χέρι τους και πως ειναι από άλλους που βγαίνουν οι αποφάσεις. Τότε είχα βγάλει όλο το καλοκαίρι στο τσατίρι στην παραλία. Θέλω να σας πω, οτι μια φορά που ήθελα να ζητήσω βοήθεια, κατάλαβα ότι δεν κυλά καθόλου το πράγμα", αναφέρει στο THEMAONLINE.

"Κάθε πρωί πάω και βουτώ στη θάλασσα, πλένω τα ρούχα μου με ένα υγρό των πιάτων στο ντους"

Οπως μας εξηγησε ψάχνει για ένα οικονομικό διαμέρισμα ομως δεν βρίσκει, ενώ μόλις πριν ένα μήνα ξανά βρήκε δουλειά. "Οι  παραπάνω τώρα ζητούν δυο ντεπόζιτα μπροστά. Εχει πολλούς που θέλουν εγγυητή. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να παω να τους δώσω 2 ντεπόζιτα μπροστά. Και το αυτοκίνητο μου, έμεινε σε πολλά πράγματα πίσω που πρέπει να βγάλω άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΜΟΤ. Δεν μπορώ να κινούμαι με το αυτοκίνητο μου, έχω απλά μέσα τα ρούχα μου και κοιμάμαι μέσα, δεν μπορώ να το πάρω και να κινηθώ. Χρησιμοποιώ το ποδήλατο που έχω".

Αυτός ο νεαρός, ζει στο αυτοκίνητο , πλένεται στη θάλασσα για να πάει δουλειά. Που είναι η προστασία του κράτους για τον φορολογούμενο πολίτη, για έναν συνάνθρωπο μας που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top