ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στo κελί 50χρονος για εκβιασμό και απάτη με φόντο υπόθεση επαναπατρισμού από τη Λευκορωσία

Στo κελί 50χρονος για εκβιασμό και απάτη με φόντο υπόθεση επαναπατρισμού από τη Λευκορωσία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Τετάρτη διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 50 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εκβιασμού, απάτης και άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και στην επαρχία Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, διερευνώνται και τα αδικήματα απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, παράνομης κατοχής πιστολιού, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απειλής, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από επιχειρηματία ηλικίας 50 ετών, μόνιμο κάτοικο Κύπρου ότι μεταξύ των ημερομηνιών 24/2/22 - 15/3/22, 50χρονος του συστήθηκε ως επιχειρηματίας που ασχολείται με αγοραπωλησίες αεροσκαφών και ειδικών επιχειρήσεων επαναπατρισμού αλλοδαπών από εμπόλεμες περιοχές».

Σύμφωνα με την καταγγελία «ο ύποπτος κατάφερε να αποσπάσει από τον καταγγέλλοντα αρχικά το χρηματικό ποσό των 168.220 δολαρίων Αμερικής για την ναύλωση αεροσκάφους με σκοπό να γίνει μεταφορά συνεργατών του από την Λευκορωσία στην Γεωργία». Ωστόσο, πρόσθεσε, «ο ύποπτος προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς δεν υλοποίησε την συμφωνία τους και ζήτησε από τον καταγγέλλοντα το επιπλέον ποσό των 398 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής για να καταστεί δυνατή η μεταφορά των συνεργατών του».

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε ακόμα ότι «ο επιχειρηματίας αρχικά συμφώνησε καθορίζοντας τους όρους για την καταβολή του επιπρόσθετου ποσού, ωστόσο ο ύποπτος δεν συμφώνησε και άρχισε να τον εκβιάζει και να τον απειλεί απαιτώντας την άμεση καταβολή του ποσού. Αποτέλεσμα των απειλών και του εκφοβισμού ήταν ο καταγγέλλων επιχειρηματίας να φοβηθεί και να προχωρήσει στην άμεση καταβολή του ποσού».

Μετά την καταγγελία «ο 50χρονος ύποπτος συνελήφθη την Τρίτη 19 Απριλίου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος και σε έρευνα που έγινε στην οικία του στην Λάρνακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια» πρόσθεσε. Ο ύποπτος οδηγήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top