ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ: Αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες - Το πλαστογραφημένο απολυτήριο και ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία

ΥΠΟΘΕΣΗ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ: Αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες - Το πλαστογραφημένο απολυτήριο και ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία

Ένα από τα σκάνδαλα που προβλημάτισε και κλόνισε την εμπιστοσύνη πολιτών στους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν και η υπόθεση του πρώην Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη.

Ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 αδικήματα. Ο φάκελος της υπόθεσης του αναμένεται αρχές Μαΐου στην Νομική Υπηρεσία ενώ ο ίδιος κατηγορήθηκε γραπτώς.

Τι και αν η Αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να λάβει απάντηση από τις αμερικάνικες αρχές και το Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, όπου ισχυρίστηκε ο κ. Γιαννάκη ότι σπούδασε, εντούτοις δεν έλαβαν την ενημέρωση που αναμέναν. Ωστόσο εξασφαλίστηκε μαρτυρία με την οποία μπορεί να κατηγορηθεί γραπτώς και να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία.

Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι αυτή της πλαστογραφίας, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις κτλ. Ενώ κάποιες από αυτές έχουν ως επίπτωση μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σκάνδαλο ξέσπασε μετά την αποκάλυψη απο καταγγελίες Γενικού Ελεγκτη  για πλαστογράφηση του απολυτηρίου και του πτυχίου του κ.Γιαννάκη. Ενώ οπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία σύμφωνα με τον Γ.Ελεγκτη, ο τέως Επιτροπος Εθελοντισμού δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ οι περισσοτεροι βαθμοί παρουσιάζονται παραποιημένοι στο απολυτήριο του.

Οσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας για την Υποθεση

Ερωτηθείς για την υπόθεση τους τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι χθες κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου και έχει ήδη κατηγορηθεί για 18 κατηγορίες αναφορικά με την υπόθεση, η οποία έχει διερευνηθεί εναντίον του.

«Η υπόθεση αναμένεται να σταλεί αρχές Μαΐου στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες. Έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη μαρτυρία που χρειαζόταν ώστε να κατηγορηθεί και να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπήρξε απάντησε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ, από το οποίο φέρεται να αποφοίτησε ο κ. Γιαννάκης, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή όχι τη γνησιότητα του εγγράφου και τον βαθμό ο οποίος αναφέρεται, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η απάντηση ακόμη δεν ήρθε και πρόσθεσε ότι φαίνεται να καθυστερεί η απάντηση από τις Αρχές των ΗΠΑ και για αυτό αποφασίστηκε να προχωρήσει η υπόθεση με τη μαρτυρία, η οποία υπάρχει.

«Να αναφέρουμε ότι πέραν της μαρτυρίας που αναμένεται από το εξωτερικό, υπάρχει και άλλη μαρτυρία, η οποία υπάρχει εναντίον του προσώπου αυτού, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης ούτε του μαρτυρικού υλικού εφόσον η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου. Υπήρξαν αντικειμενικά προβλήματα στη διερεύνηση όσον αφορά την εξασφάλιση της μαρτυρίας που χρειαζόταν από το εξωτερικό, όμως είχε παρέλθει ο χρόνος και έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να προχωρήσουμε», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top