Σε βαρύ κλίμα συνέρχεται το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

Σε βαρύ κλίμα συνέρχεται το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

Βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες, όπου στις 19.00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, το δεύτερο του είδους μέσα σε 48 ώρες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνέχιζε μέχρι τώρα τη μαραθώνια συνεδρίασή του με τους κορυφαίους εκπροσώπους των θεσμών - την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Κομισιόν, παρόντος και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ. Ωστόσο, το κλίμα είχε αρχίσει ήδη να βαραίνει από όταν έγινε γνωστό πως το ΔΝΤ υπέβαλε δικό του ξεχωριστό υπόμνημα με αντιπροτάσεις στο ελληνικό σχέδιο, το οποίο μέχρι τώρα χρησίμευε ως βάση για λύση.

Στις αντιπροτάσεις του ΔΝΤ περιλαμβάνονται εισηγήσεις όπως η συμπερίληψη της εστίασης στον ανώτατο δείκτη ΦΠΑ, η μη αποδοχή της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, η μη αποδοχή της εφάπαξ φορολόγησης των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ αλλά και ολόκληρη ξεχωριστή ατζέντα στο ασφαλιστικό, με κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων από την 1η Ιουλίου.

Κοινοτικός αξιωματούχος προειδοποίησε πως “αυτή η νύχτα θα είναι πολύ μακριά” και διευκρίνισε πως οι διαφωνίες δεν εντοπίζονται μονάχα μεταξύ ελληνικής πλευράς και ΔΝΤ, αλλά και μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν, με το Βερολίνο να παίζει έναν έντονο παρασκηνιακό ρόλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE