ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι μαγειρεύει ο Καρογιάν; Οργιώδες παρασκήνιο μετά τους ψίθυρους για τη δημιουργία νέου κόμματος

Τι μαγειρεύει ο Καρογιάν; Οργιώδες παρασκήνιο μετά τους ψίθυρους για τη δημιουργία νέου κόμματος

Δεν είναι η πρώτη φορά που φημολογείται έντονα ότι ο Μάριος Καρογιάν, προσανατολίζεται στην ίδρυσης μίας νέας πολιτικής δύναμης, η οποία θα συγκεντρώνει στους ώμους της, όχι μόνο πρόσωπα της δικής του κομματικής γραμμής στο ΔΗΚΟ, αλλά και γενικότερα πολιτικές προσωπικότητες από διάφορους κομματικούς χώρους, που θα συμβάλλουν στην ευρύτερη ανασυγκρότηση του κεντρώου χώρου.

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης από την ιστοσελίδα «Αποκάλυψη», που φέρει τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, να προχωρεί στην υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά την δημιουργία νέου κόμματος, το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά.

Tothemaonline.com, επικοινώνησε με πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του κυρίου Καρογιάν, ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν, ή να απορρίψουν αναλόγως τις πληροφορίες.

Όπως ξεκαθάρισαν, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα μελών του ΔΗΚΟ, που νιώθει απογοητευμένη με τους χειρισμούς της υφιστάμενης ηγεσίας του κόμματος, κρίνοντας ότι υπό την ηγεσία Παπαδόπουλου, το Δημοκρατικό Κόμμα, έχει καταστεί μία οικογενειακή επιχείρηση.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι γίνονται ζυμώσεις σε πολλά επίπεδα οι οποίες δεν αφορούν αποκλειστικά μονάδες που προέρχονται από τον εσωκομματικό χώρο του ΔΗΚΟ, αλλά ευρύτερα μία ομάδα μετριοπαθών δυνάμεων, που επιχειρεί να συγκεράσει απόψεις και θέσεις σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινής συνισταμένης, που θα εκφράζει ένα μεγάλο φάσμα προοδευτικών πολιτών, αφήνοντας πίσω της την εποχή της πολιτικής προσωπολατρίας.

Η σεναριολογία για τα πρόσωπα

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν και τα πολιτικά πηγαδάκια, φέρνουν στην επιφάνεια ονόματα προσώπων με ευρύ πολιτικό εκτόπισμα, που παρουσιάζονται δυσαρεστημένα με τις υφιστάμενες πολιτικές που εκφράζουν οι ηγεσίες των κομμάτων τους, κυρίως στο Κυπριακό, κανένα από αυτά τα σενάρια που φέρουν τους Ελένη Θεοχάρους, Νίκο Κατσουρίδη και Γιώργο Βαρνάβα να εντάσσονται κάτω από την ίδια κομματική ομπρέλα, δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εντούτοις επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι προηγήθηκαν βολιδοσκοπήσεις σε ανεπίσημο και φιλικό πάντα επίπεδο, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία.

Την ίδια ώρα, σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του κέντρου, προτάσσουν ως επιτακτική την ανάγκη για συνένωση δυνάμεων, η οποία θα προκαταλάβει τις εξελίξεις πριν από τον Σεπτέμβριο-μήνας ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό - αφού οι παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η ΕΔΕΚ και το σημερινό ΔΗΚΟ, έχουν σκληρύνει τη γραμμή τους στο εθνικό θέμα.

Το βέβαιο είναι ότι προμηνύεται ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, αφού η ενδεχόμενη αλλαγή του πολιτικού χάρτη, θα καταστεί η αφορμή για νέες 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top