Βαριές κατηγορίες Πούτιν: Η Δύση σχεδίαζε να σκοτώσει Ρώσους δημοσιογράφους - Οι Ουκρανοί αρνούνται ανάμιξη

Βαριές κατηγορίες Πούτιν: Η Δύση σχεδίαζε να σκοτώσει Ρώσους δημοσιογράφους - Οι Ουκρανοί αρνούνται ανάμιξη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της χώρας του ανέτρεψε αυτό που εκείνος περιέγραψε ως μια δυτική συνωμοσία για τη δολοφονία ενός επιφανούς Ρώσου δημοσιογράφου.

«Σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σταμάτησε τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε να επιτεθεί και να δολοφονήσει έναν διάσημο Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο», είπε σε εισαγγελείς ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Προχώρησαν στον τρόμο, να σχεδιάσουν τη δολοφονία των δημοσιογράφων μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρουσίασε προς το παρόν στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει αμέσως τα όσα υποστήριξε.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε τηλεγράφημα που αναμεταδίδει το Reuters, αναφέρει πως μέλη μιας εθνικιστικής ομάδας κρατούνται από τις ρωσικές αρχές. Το Interfax μεταδίδει, επίσης, ότι η ομάδα που ενεργεί υπό τις εντολές Ουκρανών κατασκόπων σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρώσο δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω της, όμως τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν. Κατήγγειλε, επιπλέον, πως η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών κατευθύνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της Ρωσίας και συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ξένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από τη Δύση για να κατασκευάσουν προκλήσεις εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε, θα πρέπει να σταματήσουν.

Οι Ουκρανοί αρνούνται πως έχουν σχέδιο δολοφονίας Ρώσου παρουσιαστή

Η κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) αρνήθηκε σήμερα ότι έχει οποιοδήποτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Ρώσο παρουσιαστή Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Η υπηρεσία εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας απέτρεψε μια απόπειρα δολοφονίας από μια «τρομοκρατική οργάνωση» εναντίον ενός δημοσιογράφου, τον οποίο ρωσικά ΜΜΕ κατονόμασαν αργότερα ως τον Σολόβιεφ.

«Η SBU δεν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Σολόβιεφ», τονίζει η SBU σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στο Telegram.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE