ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 9% στις τιμές των ακινήτων στα κατεχόμενα - «Παράδεισος» επαύλεων η Κερύνεια

Αύξηση 9% στις τιμές των ακινήτων στα κατεχόμενα - «Παράδεισος» επαύλεων η Κερύνεια

Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι «αξιοπρόσεχτη αύξηση» σημειώθηκε στις τιμές των ακινήτων στα κατεχόμενα με τις τιμές πώλησης και ενοικίασης των διαμερισμάτων και των επαύλεων να έχουν αυξηθεί κατά 9% σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι αποτελεί «όνειρο» πλέον η απόκτηση κατοικίας για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, αναφέρει ότι κατά τους τελευταίους τρεις μήνες οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 3,85% και κατά τον τελευταίο έναν χρόνο κατά 8,89%.

Οι τιμές ενοικίασης των διαμερισμάτων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 6,84% κατά τους τελευταίους τρεις μήνες και 9,58% τον τελευταίο χρόνο.

Ο μέσος όρος τιμής πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο των διαμερισμάτων ανά περιοχή είναι 657 στερλίνες, ενώ μέσος όρος για τις επαύλεις ανά περιοχή ανέρχεται στις 907 στερλίνες.

Με τίτλο «Κερύνεια παράδεισος επαύλεων προς πώληση», η εφημερίδα γράφει επίσης ότι στα τέλη Απριλίου 2022 υπήρχαν προς πώληση 4,501 επαύλεις στο σύνολο των κατεχόμενων περιοχών και ότι πέραν του 75% αυτών των επαύλεων βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας, όπου κατά την διάρκεια έρευνας που διενήργησε η ίδια βρήκε 3,378 επαύλεις. Η ακριβότερη από αυτές πωλείται προς 1,5 εκατομμύρια στερλίνες και βρίσκεται στο Μπέλαπαϊς, ενώ η φθηνότερη είναι στο χωριό Θέρμια και πωλείται προς 43,000 στερλίνες. Οι περισσότερες επαύλεις στην Κερύνεια βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στον Καραβά, στον Άγιο Αμβρόσιο και στον Άγιο Επίκτητο.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία υπάρχουν περίπου 379 επαύλεις προς πώληση και περισσότερες από τις μισές αυτών των επαύλεων βρίσκονται στο Κιόνελι και στη Νεάπολη. Η πιο ακριβή πωλείται προς 850,000 στερλίνες και βρίσκεται στην περιοχή Κιοσκλιούτσφλικ στην κατεχόμενη Λευκωσία και η πιο φθηνή προς 54,000 στερλίνες και βρίσκεται στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθρέας.

Η Αμμόχωστος και το Τρίκωμο αναπτύσσονται ραγδαία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ενώ πέρσι υπήρχαν 330 επαύλεις προς πώληση στις εν λόγω περιοχές, φέτος ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 440. Η ακριβότερη έπαυλη βρίσκεται στην Αμμόχωστο και πωλείται προς ένα εκατομμύριο στερλίνες και η φθηνότερη στην περιοχή του χωριού Τσανάκκαλε και πωλείται προς 45,000 στερλίνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top