ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη: Αναφορές για τουλάχιστον 12 τραυματίες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη: Αναφορές για τουλάχιστον 12 τραυματίες

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν, αρχικά ελαφρά, από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε σπίτι σε κτίριο, στην περιοχή Salamanca της Μαδρίτης, αναφέρει εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης.

«Το κτίριο έχει πληγεί πολύ και, προς το παρόν, τα αίτια της έκρηξης είναι άγνωστα», δήλωσε η εκπρόσωπος. Πυροσβέστες από τη Μαδρίτη, η υπηρεσία προστασίας Samur-Cicil και η δημοτική αστυνομία έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη, πιθανότατα από αέριο, σημειώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα. Δημοτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα El Pais αναφέρουν από την πλευρά τους ότι πρόκειται για τετραώροφο κτίριο, όπου «εργάζονται αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες». Έχουν καταγραφεί 12 ελαφριά τραυματίες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι «οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν το διαμέρισμα με σκάλες στην πρόσοψη» και ότι έχουν διασώσει αρκετούς ανθρώπους. Στο σημείο, η υγειονομική υπηρεσία έχει στήσει ένα νοσοκομείο πεδίου και ένα διοικητήριο διαχείρισης, ενώ ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τους δρόμους γύρω από το διαμέρισμα για να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση, ο τόπος του ατυχήματος έχει αποκλειστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top