ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναμένονται χιλιάδες επιβάτες στη Λάρνακα από το Ισραήλ με κρουαζιερόπλοια - Αυτός είναι ο αριθμός

Αναμένονται χιλιάδες επιβάτες στη Λάρνακα από το Ισραήλ με κρουαζιερόπλοια - Αυτός είναι ο αριθμός

Περίπου 20 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να φτάσουν στη Λάρνακα με κρουαζιερόπλοια από το Ισραήλ, μέχρι και το Νοέμβριο.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται ότι «ζωή αποκτά ξανά το λιμάνι Λάρνακας μετά από μια διετία κατά την οποία οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είχαν πλήρως ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και την ανάληψη της διαχείρισης από την Kition Ocean Holdings Ltd που θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού - μαρίνας Λάρνακας, ξεκινούν να καταφθάνουν και τα πρώτα επιβατικά πλοία».

Η πρώτη άφιξη για τη φετινή περίοδο «πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου, από τη Χάιφα με το πλοίο «Crown Iris» το οποίο μετέφερε χίλιους επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 προγραμματισμένες αφίξεις στο λιμάνι Λάρνακας κατά την περίοδο Μαΐου -Νοεμβρίου, ενώ τις πλείστες φορές θα διανυκτερεύει μέσα στο λιμάνι».

Υπολογίζεται ότι «το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα μεταφέρει στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν γύρω στους 20 χιλιάδες επιβάτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τους επιβάτες και το πλήρωμα υποδέχτηκαν στην προβλήτα του λιμανιού Λάρνακας ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και η Kition Ocean Holdings. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης και ο ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου τίμησαν τον Moshe Mano, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Mano Cruises» για τη σταθερή του προτίμηση στην πόλη του Ζήνωνα».

Σημειώνεται ότι στους επιβάτες, με την έξοδο τους από το πλοίο, προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα ενώ πραγματοποιήθηκε και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Στην ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ακόμα ότι «αφίξεις προγραμματίζουν εντός του έτους και τo κρουαζιερόπλοια «Clio» και «La Belle De L’ Adriatique», αυξάνοντας περαιτέρω την επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Λάρνακας. Ταυτόχρονα, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε η Λάρνακα να καταφέρει, με τις νέες αναβαθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του λιμανιού και τη γύρω περιοχή, να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που λαμβάνει από τον τουρισμό κρουαζιέρας».

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top