ΔΙΕΘΝΗ

Το Ελσίνκι συνιστά «υπομονή» μετά την αρνητική αντίδραση της Τουρκίας για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Το Ελσίνκι συνιστά «υπομονή» μετά την αρνητική αντίδραση της Τουρκίας για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκκα Χααβίστο, προέτρεψε όλους να κάνουν υπομονή και κάλεσε την Παρασκευή σε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ως απάντηση στην τουρκική αντίσταση για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να υποστηρίξει τα σχέδια της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία, δημιουργώντας ένα πιθανό εμπόδιο καθώς η ένταξη απαιτεί ομόφωνη υποστήριξη και από τα 30 κράτη μέλη.

"Χρειαζόμαστε λίγη υπομονή σε αυτό το είδος διαδικασίας, δεν συμβαίνει σε μια μέρα... Ας πάρουμε τα θέματα βήμα προς βήμα", είπε ο Χααβίστο σε δημοσιογράφους.

Η δήλωση του Ερντογάν φάνηκε να αποτελεί έκπληξη για τη Φινλανδία, αφού ο Χααβίστο είχε επισκεφθεί την Τουρκία δύο φορές τους τελευταίους μήνες ενώ ο Φινλανδός Πρόεδρος, Σάουλι Νιινίστο, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν στις αρχές Απριλίου.

Μετά από αυτή την κλήση, ο Νιινίστο είχε γράψει στο Twitter: «Η Τουρκία υποστηρίζει τους στόχους της Φινλανδίας».

Ο Νιινίστο και η Πρωθυπουργός, Σάνα Μάριν, ξεκίνησαν τη διαδικασία αίτησης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ την Πέμπτη, ανακοινώνοντας ότι και οι δύο ήταν υπέρ της ένταξης στη συμμαχία, μια σημαντική αλλαγή πολιτικής που ωθήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πηγη: KYΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top