ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σοκ με νέα αποκάλυψη - Βρέθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια στο σπίτι της Πισπιρίγκου

Πάτρα: Σοκ με νέα αποκάλυψη - Βρέθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια στο σπίτι της Πισπιρίγκου

Νεα ερωτηματικά για το επονομαζόμενο «θρίλερ της Πάτρας» προκαλεί η ανεύρεση χαπιών για την αντιμετώπιση «μείζονος κατάθλιψης» που φέρεται να είχε στην κατοικία της οδού Μπιζανίου η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από τον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης.

Με τα ερωτηματικά να πολλαπλασιάζονται, όχι μόνο από την διαπίστωση ότι ο εντοπισμός αυτών των χαπιών υποδηλώνει ότι η μητέρα των τριών παιδιών είχε διαγνωσθεί με σχετικά σοβαρή ψυχική διαταραχή, κάτι που δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τα περαιτέρω ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι η ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις της πριν από την σύλληψη της ότι της είχαν συνταγογραφήσει στα τέλη του 2020 αντικαταθλιπτικά χάπια μετά από νευρολογικής φύσης προβλήματα που παρουσίαζε. Καθώς κι εγκεφαλικό που υποστήριζε ότι είχε υποστεί.

Όμως, για αυτά τα χάπια είχε αναφέρει ότι «τα είχε πετάξει προκειμένου να αφοσιωθεί στα παιδιά της». Με επιπλέον ζητούμενο αν αυτές οι ουσίες μπορεί να προκάλεσαν τα δυσεξήγητα επεισόδια με την υγεία της που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα την περίοδο 2021 -2022 πριν από τον αιφνίδιο θάνατό της στο νοσοκομείο «Αγλαία Κυριακού» από την χορήγηση κεταμίνης. Κι η οποία, επίσης, περιέχεται σε αντικαταθλιπτικά χάπια.


Ερωτήματα σε γιατρούς – μάρτυρες

Η ανεύρεση των συγκεκριμένων αντικαταθλιπτικών χαπιών που περιέχουν την δραστική ουσία «τραζοδόνη» στην κατοικία της οδού Μπιζανίου προκύπτει από ερωτήματα που έθεσε η ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση σε γιατρούς – μάρτυρες από την Πάτρα κι από την Αθήνα που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας του άτυχου κοριτσιού.

Οι γιατροί ρωτήθηκαν από την δικαστική λειτουργό για 6-7 διαφορετικά σκευάσματα (υπνωτικά, αντιεπιληπτικά κλπ) που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ρ. Πισπιρίγκου με ζητούμενο αν αυτά χορηγούντο στην Τζωρτζίνα.

Για τα περισσότερα από αυτά τα χάπια που κατασχέθηκαν στα τέλη Μαρτίου στην κατοικία όπου διέμεναν τα τρία παιδιά, επιβεβαιώθηκε ότι δίνονταν στην Τζωρτζίνα για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας της, μετά την ανακοπή που είχε υποστεί τον Απρίλιο του 2021. Όμως οι γιατροί που κατέθεσαν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού από την Αθήνα δήλωσαν ότι τα αντικαταθλιπτικά χάπια που περιείχαν «τροζαδόνη» και τα οποία εντοπίσθηκαν επίσης στο σπίτι της Πάτρας δεν σχετίζονται με την θεραπεία της εννιάχρονης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικούς διαδικτυακούς τόπους «η τραζοδόνη, είναι αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μείζονος κατάθλιψης, των διαταραχών άγχους Λαμβάνεται από το στόμα. Συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν ξηροστομία, αίσθημα λιποθυμίας, έμετο και πονοκέφαλο. Οι πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αυτοκτονία, μανία κι ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό».

Σημειώνεται ωστόσο ότι στην τοξικολογική εξέταση η οποία ακολούθησε μετά την δυσεξήγητη ανακοπή της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 που της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη υπήρξε σχετική αναζήτηση για «τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά» όπως είναι η τροζαδόνη, χωρίς όμως να εντοπισθεί οτιδήποτε. Όμως με αρμόδιους πραγματογνώμονες να σημειώνουν ότι η τότε τοξικολογική εξέταση σε κρατικό εργαστήριο της Πάτρας εχει ποσοστό ανίχνευσης περίπου 20% σε σχέση με το εργαστήριο Τοξικολογίας στην Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο φασματογράφο. Κι, ίσως, μπορεί να εξετάσει εν νέου ορισμένους ιστούς του κοριτσιού που έχασε την ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι στην τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 είχε εντοπισθεί η λήψη βενζοδιαζεπινών που έχει συσχετισθεί με (ΣΣ μικρές πάντως) ποσότητες που δόθηκαν από αναισθησιολόγους.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονοΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top