ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί: Επί τάπητος εδαφικό και περιουσιακό

Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί: Επί τάπητος εδαφικό και περιουσιακό

Θέματα όπως το εδαφικό, το περιουσιακό αλλά και θέματα που άπτονται της διακυβέρνησης συζητούν οι δύο ηγέτες στη σημερινή, τέταρτη συνάντησή τους.

Η συνάντηση άρχισε στις 9.10 το πρωί και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Τους ηγέτες υποδέχθηκαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ειδική Αντιπρόσωπός του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Πρώτος έφθασε ο κ. Ακιντζί συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί και μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας.

Στη συνέχεια έφθασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκο Χριστοδουλίδη, τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και μέλη της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες. Εκεί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλείου Μάρτιν Σουλτς καθώς και με άλλους Ευρωπαίους παράγοντες. 

Αβέρωφ: Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τον Πρόεδρο 

Σε σχόλιο για την σημερινή συνάντηση του ΠτΔ με τον Μουσταφά Ακιντζί ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι συναντήσεις μπαίνουν στα βαθιά και εξέφρασε εκ νέου τη στήριξη του κόμματός του με όλες του τις δυνάμεις στη διαδικασία.

“Καλούμε την κοινωνία να θωρακίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ευχηθούμε να έχουμε μια αίσια κατάληξη, γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια αλλά οφείλουμε προς το λαό μας και τις μελλοντικές γενιές να προσπαθήσουμε μέσα από δυσκολίες να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να απαλλαχτούμε από την κατοχή και όσα βιώνουμε από το 1974”, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Νωρίτερα:

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συναντώνται εκ νέου σήμερα στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Η  συνάντηση των ηγετών θα αρχίσει στις 9 το πρωί. 'Οπως είχε δηλώσει ο κ. Έιντε μετά το πέρας της προηγούμενης συνάντησης που έγινε στις 17 Ιουνίου, οι διαπραγματεύσεις εισήλθαν πάνω στα μη επιλυθέντα κεφαλαιώδη ζητήματα.

Αναμένεται ότι σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα δώσουν αναφορά πάνω στο έργο που έχει επιτευχθεί από τις διαπραγματευτικές ομάδες μέχρι στιγμής στη βάση των εντολών που τους δόθηκαν από τους δύο ηγέτες για διαπραγμάτευση πάνω σε ένα συγκεκριμένο πακέτο κεφαλαιωδών ζητημάτων σε όλα τα κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουνίου οι δύο ηγέτες συνέχισαν την εργασία τους για επιπρόσθετα ΜΟΕ, παράλληλα με τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Ο κ. Έιντε, ο οποίος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου, θα συνεχίσει τις επαφές του στο νησί και με άλλους βασικούς συνομιλητές.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, θα προεδρεύσει των συναντήσεων που θα έχουν οι δύο διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί που θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνάντηση των ηγετών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top