ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον κορωνοϊό - Ετοιμάζει μηχανισμό στήριξης της έρευνας και καινοτομίας η ΕΕ

Ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον κορωνοϊό - Ετοιμάζει μηχανισμό στήριξης της έρευνας και καινοτομίας η ΕΕ

Έκθεση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για δημιουργία ενός μηχανισμού προώθησης της καινοτομίας στον τομέα των φαρμακοθεραπευτικών μέσων κατά του COVID-19 δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Κομισιόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα.

Ο στόχος της έκθεσης είναι η διευκόλυνση του εντοπισμού ελπιδοφόρων ερευνητικών έργων και τεχνολογιών και η παροχή καθοδήγησης σε ερευνητές και φορείς καινοτομίας για την καλύτερη εστίαση των προσπαθειών τους και την επιτάχυνση της καινοτομίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η καθοδήγηση βασίζεται σε ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές και εστιάζει στη διευκόλυνση της ανάπτυξης θεραπειών κατά του COVID-19 που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών, όπως αυτές εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. προστίθεται.

Όπως εξήγησε η Επίτροπος Καινοτομίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, ο μηχανισμός «υποστηρίζει τη συνεχή αναζήτηση νέων θεραπειών μέσω της επισκόπησης του ερευνητικού τοπίου και της μείωσης του χάσματος μεταξύ της πρώιμης έρευνας και της κλινικής χρήσης».

Ειδικότερα, η μελέτη θα αποτελέσει υλικό για την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), η οποία θα δημιουργήσει διαδραστική πλατφόρμα χαρτογράφησης για ελπιδοφόρα φαρμακοθεραπευτικά μέσα.

Σε δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου υπενθύμισε πως η στρατηγική της ΕΕ για τα φαρμακοθεραπευτικά μέσα αφορά τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου «ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών για τη νόσο COVID-19 που καλύπτουν όλα τα στάδια της νόσου, συμπεριλαμβανομένων και φαρμάκων που επικεντρώνονται στο ‘long COVID’».

Ο μηχανισμός προώθησης της καινοτομίας στον τομέα των φαρμακοθεραπευτικών μέσων θα συμβάλλει στις δραστηριότητες της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

«Είναι σε κώμα μετά από έναν χρόνο» λέει η μητέρα του μόνου επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας των Τεμπών

Ευρωεκλογές: Προανήγγειλε ψηφοδέλτιο με εκπλήξεις ο Περδίκης - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Θρίλερ για την Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Διέκοψε πρόωρα την επίσκεψή της στο Μικολάιφ - Την παρακολουθούσε ρωσικό drone

Πρώην διαγωνιζόμενη του Ελληνικού «MasterChef» έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό τηςΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

ΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

Ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να υπάρξουν επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό σε πιο ψηλό επίπεδο, στην Τουρκία, ακόμα και στο επίπεδο του Προέδρου της χώρας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top