ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον κορωνοϊό - Ετοιμάζει μηχανισμό στήριξης της έρευνας και καινοτομίας η ΕΕ

Ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον κορωνοϊό - Ετοιμάζει μηχανισμό στήριξης της έρευνας και καινοτομίας η ΕΕ

Έκθεση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για δημιουργία ενός μηχανισμού προώθησης της καινοτομίας στον τομέα των φαρμακοθεραπευτικών μέσων κατά του COVID-19 δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Κομισιόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα.

Ο στόχος της έκθεσης είναι η διευκόλυνση του εντοπισμού ελπιδοφόρων ερευνητικών έργων και τεχνολογιών και η παροχή καθοδήγησης σε ερευνητές και φορείς καινοτομίας για την καλύτερη εστίαση των προσπαθειών τους και την επιτάχυνση της καινοτομίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η καθοδήγηση βασίζεται σε ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές και εστιάζει στη διευκόλυνση της ανάπτυξης θεραπειών κατά του COVID-19 που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών, όπως αυτές εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. προστίθεται.

Όπως εξήγησε η Επίτροπος Καινοτομίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, ο μηχανισμός «υποστηρίζει τη συνεχή αναζήτηση νέων θεραπειών μέσω της επισκόπησης του ερευνητικού τοπίου και της μείωσης του χάσματος μεταξύ της πρώιμης έρευνας και της κλινικής χρήσης».

Ειδικότερα, η μελέτη θα αποτελέσει υλικό για την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), η οποία θα δημιουργήσει διαδραστική πλατφόρμα χαρτογράφησης για ελπιδοφόρα φαρμακοθεραπευτικά μέσα.

Σε δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου υπενθύμισε πως η στρατηγική της ΕΕ για τα φαρμακοθεραπευτικά μέσα αφορά τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου «ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών για τη νόσο COVID-19 που καλύπτουν όλα τα στάδια της νόσου, συμπεριλαμβανομένων και φαρμάκων που επικεντρώνονται στο ‘long COVID’».

Ο μηχανισμός προώθησης της καινοτομίας στον τομέα των φαρμακοθεραπευτικών μέσων θα συμβάλλει στις δραστηριότητες της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top