ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός του στο Λουξεμβούργο: Θα συζητήσουν Θέματα κοινού ενδιαφέροντος με ηγεσία Δικαστηρίου της ΕΕ

Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός του στο Λουξεμβούργο: Θα συζητήσουν Θέματα κοινού ενδιαφέροντος με ηγεσία Δικαστηρίου της ΕΕ

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντικείμενο θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα έχουν στην έδρα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στο Λουξεμβούργο, η οποία ξεκινά την Κυριακή 29 Μαΐου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 30 και 31 Μαΐου, οι δύο αξιωματούχοι θα συναντήσουν τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, Δικαστή Koen Lenaerts και τον Πρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, Δικαστή Marc van der Woude, ενώ θα έχουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Κύπριους Δικαστές και επαφές με τους Έλληνες Δικαστές.

Θα παρακολουθήσουν επίσης την παρουσίαση του εισηγητή της υπόθεσης C-359/21TP, η οποία αφορά σε ενδεχόμενες παραβιάσεις για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία (Οδηγία 2000/78/ΕΚ), καθώς και την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι Σαββίδης και Αγγελίδης θα συμμετάσχουν στην επετειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), που πραγματοποιείται για να σηματοδοτήσει τον έναν χρόνο από τη λειτουργία της.

Στη Σύνοδο θα παραστούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Ευρωπαίοι και εθνικοί Εισαγγελείς και άλλοι προσκεκλημένοι. Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που συμμετείχε στην διαδικασία θέσπισης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, της οποίας είναι σήμερα μέλη 22 κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι Σαββίδης και Αγγελίδης μεταβαίνουν στο Λουξεμβούργο μετά από πρόσκληση των τριών Κύπριων Δικαστών Κωνσταντίνου Λυκούργου (προέδρου του τετάρτου τμήματος του Δικαστηρίου της ΕΕ), Σάββα Παπασάββα (αντιπροέδρου Γενικού Δικαστηρίου ΕΕ) και Άννας Μαρκουλλή (προέδρου τμήματος Γενικού Δικαστηρίου ΕΕ) καθώς και του Κύπριου Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ, Νικόλαου Αιμιλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top