ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Το κράτος πρέπει να στηρίξει και να ενισχύσει την ΡΑΕΚ

Λιλλήκας: Το κράτος πρέπει να στηρίξει και να ενισχύσει την ΡΑΕΚ

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η αγορά ηλεκτρισμού, το ρυθμιστικό πλαίσιο που εξέδωσε η ΡΑΕΚ και σχετίζεται με το μοντέλο αγοράς ηλεκτρισμού, αλλά και με την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της ΡΑΕΚ, για το λογιστικό και λειτουργικό διαχωρισμό της ΑΗΚ, ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία της ΡΑΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Σιαμμά τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως “η ΡΑΕΚ θα πρέπει να στηριχθεί και ενισχυθεί από το κράτος, έτσι ώστε να ολοκληρώσει την οργανωτική της δομή, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα στις προκλήσεις που τίθενται ενώπιον μας”.

“Από τη δυνατότητα που θα έχει η ΡΑΕΚ να καθορίζει πολιτικές στο ζήτημα το φυσικού αερίου, στα ζητήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα κριθεί το κατά πόσο η Κύπρος θα μπορέσει όπως κατάφερε στο ζήτημα το net metering να πρωτοτυπήσει και να πρωτοπορήσει στην Ευρώπη ή κατά πόσο θα παραμείνουμε στον τομέα της ενεργείας ουραγοί, με δυσκολίες ακόμα να χρησιμοποιήσουμε και το φυσικό αέριο και τις ίδιες της ΑΠΕ”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “ένας από τους πολύ σοβαρούς λόγους που καθυστερούν σημαντικές επενδύσει στον τομέα της ενέργειας είναι η γραφειοκρατία που επικρατεί με αποτέλεσμα εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί για χρόνια να μην μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεων τους γιατί ξεπερνούν τις είκοσι οι υπηρεσίες που εμπλέκονται το να μπορέσει μια επιχείρηση σήμερα να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες πέραν της βασικής για να υλοποιήσει ένα έργο”.

Επίσης, είπε ότι “αν και η κυβέρνηση ξεκίνησε να συζητά, για τη μεταρρύθμιση του κράτους θεωρώ ότι ένας πρώτος στόχος, που πρέπει η κυβέρνηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στη μεταρρύθμιση θα είναι η απλοποίηση επιτέλους των διαδικασιών η ενοποίηση κάποιων αδειοδοτήσεων έτσι ώστε να μην είναι αποτρεπτικός παράγοντας στις επενδύσεις η γραφειοκρατία”.

Ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, Γιώργος Σιαμμάς, είπε πως είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Λιλλήκα, για τα θέματα αυτά και για την πρόοδο επίσης που παρατηρείται στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς την επίτευξη των υποχρεωτικών στόχων, που έχει η Κύπρος για το 2020.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top