ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΑΜ με Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση ΥΠΑΜ με Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με Βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2022, στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη και της Βοηθού Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφάλειας Δρ Celeste Wallander.

Οι διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα, υπό το φως της ραγδαίας ανάπτυξης της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ που έχει σημειωθεί τα τελευταία δύο έτη, όπως μεταξύ άλλων, η μερική άρση του εμπάργκο, οι κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις, η πρόσβαση στο πρόγραμμα διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης, η δημιουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως CYCLOPS και η εγκαθίδρυση του διαλόγου ασφάλειας.

Συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρωτοβουλίες για συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και η Διατλαντική Συνεργασία ΕΕ – ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν συμφωνίες και προγράμματα συνεργασιών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την πολιτικό-στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών. Η πρώτη επίσκεψη στο Πεντάγωνο αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε θέματα άμυνας.

Ο κ. Πετρίδης ακολούθως μετέβηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τη Βοηθό Υπουργό, αρμόδια για πολιτικο-στρατιωτικές υποθέσεις κα Jessica Lewis, με την οποία συζήτησε μεταξύ άλλων την πλήρη άρση των περιορισμών για απόκτηση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού.

Επισκέφθηκε επίσης το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια Ευρώπης κα Amanda Sloat και τη Διευθύντρια Μέσης Ανατολής κα Stephanie Hallet όπου συζήτησε Ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα καθώς και τον ρόλο της Κύπρου ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - Ηλεκτροπληξία δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Ανείπωτη τραγωδία - Βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Στην Κύπρο τυχερός του τζόκερ - Αυτό είναι το ποσό που κερδίζειΕΚΤΑΚΤΟ: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές, μετά από πληροφορία για γυναίκα η οποία βρέθηκε να φέρει τραύμα από μαχαίρι στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top