ΔΙΕΘΝΗ

Νικαράγουα: 37χρονη μητέρα γέννησε στο... κύμα χωρίς ιατρική βοήθεια - Δείτε βίντεο

Νικαράγουα: 37χρονη μητέρα γέννησε στο... κύμα χωρίς ιατρική βοήθεια - Δείτε βίντεο

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο μία 37χρονη μητέρα επιλέγοντας έναν αντισυμβατικό τρόπο. Η Γιόσι Πόικερτ γέννησε στα κύματα ...σε παραλία της Νικαράγουα, όπως άλλωστε φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανέβασε στα social media κι έχει γίνει viral. H μητέρα γέννησε στον Ειρηνικό Ωκεανό, μόνη της χωρίς ιατρική βοήθεια.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o σύζυγός της ήταν αυτός που τραβούσε το βίντεο την ώρα που γεννιόταν ο γιος του.

Τα σύνεργα που είχε μαζί του το ζευγάρι ήταν εκτός από πετσέτες κι ένα κόσκινο, με τη βοήθεια του οποίου ο σύζυγος έπιασε τον πλακούντα του μωρού.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η 37χρονη Γιόσι και ο σύντροφός της Μπένι Κορνέλιους υποστηρίζουν ότι η ελεύθερη γέννα έγινε στην παραλία Πλάγια Μαγιαγκουάλ της Νικαράγουα. Τα αγοράκι χαίρει άκρας υγείας και ζυγίζει 3,5 κιλά. Mε τα κύματα να πέφτουν στη πλάτη της, η Γιόζι υποστήριξε ότι αυτό την βοήθησε πολύ στη διάρκεια της γέννας. «Τα κύματα είχαν τον ίδιο ρυθμό με τις συσπάσεις που είχα, κι αυτό με έκανε να νιώθω πολύ καλά», είπε.Εξηγώντας τους λόγους τους για τους οποίους αποφάσισε να πάρει αυτή την ριψοκίνδυνη απόφαση για να φέρει στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, είπε πως «μου ήρθε αυτή η ιδέα, ήθελα να γεννήσω στον ωκεανό και επειδή οι συνθήκες ήταν κατάλληλες την ημέρα του τοκετού, το έκανα».

Όταν η Γιόσι ήξερε ότι ξεκινούσε ο τοκετός, τα άλλα τρία παιδιά της πήγαν να μείνουν με φίλους και ο σύντροφός της Μπένι την μετέφερε με το αυτοκίνητο στην παραλία έχοντας μαζί του τα απαραίτητα σύνεργα: πετσέτες, ένα κόσκινο για να πιάσει τον πλακούντα, γάζες και χαρτοπετσέτες.

«Αφού γεννήθηκε ο Μπόντι, τον τυλίξαμε με πετσέτες, κι εγώ μπήκα στη θάλασσα για να ξεπλυθώ. Μετά ντύθηκα, μαζέψαμε τα πάντα και επιστρέψαμε στο σπίτι, όπου και οι τρεις μας πήγαμε κατευθείαν στο κρεβάτι», αναφέρει η τρισευτυχισμένη μητέρα.Η Γιόσι υποστηρίζει ότι ήθελε να γεννηθεί το μωρό της χωρίς ιατρική παρέμβαση καθώς, όπως τονίζει, οι γιατροί και οι μαίες αφαιρούν αυτό που μπορεί να κάνει το γυναικείο σώμα από μόνο του. «Ήθελα να μην ανησυχώ», όπως λέει. Η πρώτη της γέννα σε μαιευτήριο ήταν μία τραυματική εμπειρία. Το δεύτερο και το τρίτο μωρό της γεννήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας με την βοήθεια μαίας. Την τέταρτη φορά, δεν είχε ραντεβού με γιατρούς ή μαίες επιλέγοντας να γεννήσει μόνη της, στη φύση, δίπλα στο κύμα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top