ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πατέρας του «μικρού Ανδρέα» για γιατρό του Γ.Ν. Λευκωσίας: «Έσωσε τη γυναίκα μου!»

Ο πατέρας του «μικρού Ανδρέα» για γιατρό του Γ.Ν. Λευκωσίας: «Έσωσε τη γυναίκα μου!»

«Έσωσε την γυναίκα μου από βέβαιο θάνατο». Αυτή η πρόταση αποτελεί μέρος ευχαριστήριας επιστολής που απέστειλε ο Βάσος Βασιλείου προς τους υπεύθυνους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο κ. Βασιλείου, που έγινε γνωστός ανά το Παγκύπριο ως «ο πατέρας του μικρού Ανδρέα» ένοιωσε την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους του δημόσιου νοσηλευτηρίου, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ασθενούσα σύζυγός του, ιδιαίτερα από την Δρα Χρύσα Τζιακούρη.

Η γυναίκα του κ. Βάσου Βασιλείου, νοσηλεύτηκε τον Μάιο σε Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στη γυναικολογική κλινική του Μακαρίου. Ωστόσο, υπήρξαν επιπλοκές με την υγεία της, οι οποίες, βέβαια, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τους θεράποντες ιατρούς. Αυτό ώθησε τον κ. Βασιλείου στη σύνταξη ευχαριστήριας επιστολής, με αποδέκτες όλους όσοι βοήθησαν να ξεπεράσει η γυναίκα του την περιπέτειά της.

Γράφει μεταξύ άλλων: «Ευτυχώς που πέσαμε στα χέρια της Δρ Τσιακουρη Χρύσας που από μόνη της, μας έδωσε και το κινητό της τηλέφωνο εις περίπτωση που την χρειαστούμε να μπορούμε να μιλήσουμε και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την γιατρό την Τσιακουρη γιατί με τις ενέργειες της, έσωσε την γυναίκα μου από βέβαιο θάνατο και εύχομαι ο Θεός να την έχει πάντα καλά, γιατί αυτή η γιατρός κάθε ημέρα, πραγματικά σώζει ζωές με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει. Αν η Κυρία Τσιακουρη δεν ανακαλούσε την άδεια της και εμείς αντί Παρασκευή, που πήγαμε, πηγαίναμε την Δευτέρα, η γυναίκα μου θα πάθαινε την πνευμονική εμβολή σπίτι μας και όχι στο ουρολογικό τμήμα και θα ήταν πλέον αργά».

Ο κ. Βασιλείου είχε να πει καλά λόγια και για άλλους ιατρούς: «Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών, Μάτσα Πέτρο που από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός, ήταν συνέχεια δίπλα μας και παρόλη την ανασφάλεια που νιώθαμε, νιώθαμε ασφαλείς με την στήριξη του και θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι προς τιμήν του κυρίου Μάτσα να έχει τέτοιους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπως η γιατρός κυρία Τζιακούρη, και η ομάδα του γιατρού του Ζιατ».

Ο Βάσος Βασιλείου, όπως σημειώσαμε, είναι ο πατέρας του «μικρού Ανδρέα». Πριν από 15 χρόνια, ο τότε μικρός Ανδρέας, έδινε τη μάχη για τη ζωή και ολόκληρη η Κύπρος ήταν στο πλευρό του. Μετά από δημόσιες εκκλήσεις του πατέρα του, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την Κύπρο έτρεξαν στις τράπεζες αίματος και έδωσαν αίμα για εξευρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών και να σωθεί ο μικρός Ανδρέας. Όπως και έγινε.

  • Στη φωτογραφία, ο Ανδρέας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας με τον πατέρα του Βάσο Βασιλείου. Το στιγμιότυπο είναι από συνέντευξη Τύπου (2013) που είχε γίνει με στόχο να βοηθηθεί 5χρονο αγοράκι που έπασχε από λευχαιμία.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top