Σχολική Εφορία Λάρνακας: Πάγιο αίτημα η ανέγερση σχολείου στο χώρο της Διανελλείου

Σχολική Εφορία Λάρνακας: Πάγιο αίτημα η ανέγερση σχολείου στο χώρο της Διανελλείου

Πάγιο αίτημα της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας είναι η ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, ανέφερε ο Πέτρος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος της Εφορίας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας.

Ο κ. Χρυσοστόμου κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατη επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς τον ίδιο στην οποία ενημερώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε διαγωνισμό για την γενική αναβάθμιση, επέκταση και διαμόρφωση στο Γυμνάσιο Δροσιάς εκτιμώμενης δαπάνης τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής δεν περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2022 – 2024».

Στην επιστολή σημειώνεται πως «εντός του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη του Υπουργείου Παιδείας που θα καταδείξει την ανάγκη για ανέγερση νέου Γυμνασίου εντός της πόλης της Λάρνακας. Ως εκ τούτου το αίτημα του Προέδρου της Εφορίας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας για ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο παρόν στάδιο».

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας ανέφερε ότι «το πάγιο αίτημα μας είναι να ανεγερθεί νέο Γυμνάσιο στο χώρο που βρίσκεται η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή. Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα γύρω στα τρία εκατομμύρια, αναμένεται να στοιχίσουν οι βελτιώσεις και η επέκταση που θα γίνει στο Γυμνάσιο Δροσιάς».

Πρόσθεσε ότι «ουσιαστικά το Γυμνάσιο Δροσιάς είναι κτισμένο πάνω σε τουρκοκυπριακή γη, έχει αρκετά προβλήματα και θεωρούμε πως η επέκταση και αναβάθμιση που θα γίνει εκεί, δεν επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα του υπερπληθυσμού μαθητών που υπάρχει στα σχολεία της Λάρνακας. Τα τρία εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για επιδιόρθωση των αιθουσών, της στέγης και άλλων κτιριακών προβλημάτων που υπάρχουν και χρειάζονται συντήρηση».

Ο κ. Χρυσοστόμου χαρακτήρισε «καλή εξέλιξη» την μεταφορά του Μουσικού Σχολείου από το Γυμνάσιο Δροσιάς στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου όπου είναι ο φυσικός του χώρος, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται το Μουσικό Λύκειο. Στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου υπάρχουν αίθουσες για να στεγάσουν τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και κατά κάποιον τρόπο απαμβλύνεται το θέμα του υπερπληθυσμού των μαθητών, είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου επανέλαβε ότι «ως Σχολική Εφορία επιμένουμε στην ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, αφού με το νέο σχολείο θα απαμβλυνθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των μαθητών ανά τάξη που υπάρχει εδώ και χρόνια στα δημόσια εκπαιδευτήρια της Λάρνακας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE