ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην ΑΗΚ - Προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες της Αρχής

Σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην ΑΗΚ - Προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες της Αρχής

Από σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε όλες τις δραστηριότητες της (Σταθμούς Παραγωγής, Δίκτυα, Υποστηρικτικές Υπηρεσίες) πάσχει η ΑΗΚ, αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ αναφέρουν ότι η σοβαρή έλλειψη προσωπικού «δυσχεραίνει λειτουργικά την ΑΗΚ και το προσωπικό καταπονείται και εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόσον ωραρίου, όσο και ασφάλειας και υγείας».

«Ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια και η μη έγκαιρη αναπλήρωση τους δημιούργησε σοβαρά κενά στις Δομές του Οργανισμού, αλλά και στη μεταβίβαση της τεχνογνωσίας, γεγονός που οδηγεί την Αρχή σε φθίνουσα πορεία και τείνει να την καταστήσει αναποτελεσματική και ανήμπορη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της και στο ρόλο της», προσθέτουν.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός της Αρχής που περιλαμβάνει σοβαρό αριθμό νέων θέσεων αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού εκκρεμεί αδικαιολόγητα στο Υπουργείο Οικονομικών εδώ και αρκετούς μήνες και δεν έχει προωθηθεί για έγκριση.

Στην επιστολή τους προς τον ΥΠΟΙΚ, οι συντεχνίες της ΑΗΚ αναφέρουν επίσης ότι μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της ΠΑΣΥΔΥ υπήρξε συμφωνία για εισαγωγή Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων για τον Δημόσιο Τομέα, η οποία εκ των υστέρων υιοθετήθηκε και από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για εφαρμογή του και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και προσθέτουν ότι «τέτοιες ρυθμίσεις σε κεφαλαιώδη θέματα που συμφωνεί η ΠΑΣΥΔΥ με τον εργοδότη της, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν προαιρετική και όχι υποχρεωτική, οριζόντια και καθολική εφαρμογή».

Και τούτο, όπως αναφέρουν, «γιατί για Οργανισμούς όπως η ΑΗΚ που σήμερα βρίσκεται στον ανταγωνισμό πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κόστος που επιβαρύνεται, αφού θα υποχρεωθεί να διατηρεί και να παρακολουθεί πολλά και διαφορετικά Ταμεία για το προσωπικό της».

«Ούτε είναι θεμιτό, δίκαιο και αποδεκτό εργαζόμενοι στον ίδιο Οργανισμό να αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά και να τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης, όσον αφορά τα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα», καταλήγουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top