ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Το «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη

Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Το «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη

Σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

«Μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις από αυτές που είχαμε. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ. Η κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους και θα είναι εκεί και την Δευτέρα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, επίσης, ότι σταθερή επίτευξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με όρους όμως βιωσιμότητας και προοπτικής.

Όπως είπε, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος, ενώ τόνισε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη του Eurogroup «θα ανταποκριθουμε άμεσα».

«Το δημοψήφισμα δεν συνιστά πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις οδηγούν σε πραξικόπημα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν.

Τέλος, τους κάλεσε να ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι είναι η ευθύνη μας απέναντι στους γονείς μας και στα παιδιά μας, είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία.

Προηγούμενη ενημέρωση 

Ζωντανά τώρα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που αναμένεται να εξηγήσει στον ελληνικό λαό την νέα ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένεται να ακυρώσει το δημοψήφισμα της Κυριακής, με κυβερνητικούς κύκλους να διαψεύδουν.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top