ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Ψηφίστε «ναί» για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Κ. Μητσοτάκης: Ψηφίστε «ναί» για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Υπέρ του «ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ» τάσσεται ο πρώην Πρωθυπουργός, και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος καλεί και τον ελληνικό λαό να πράξει το ίδιο στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Συνάμα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρει ότι αν επικρατήσει το «όχι» η Ελλάδα «θα ακολουθήσει τον δρόμο που προδιαγράφει το κλείσιμο των τραπεζών και η τεράστια οικονομική και κοινωνική ανωμαλία που ξεκίνησε χθες».

Παράλληλα αναφέρει ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής «είναι νομικά άκυρο» και «αφορά ένα ασαφές ερώτημα που δεν ήταν ούτως ή άλλως η τελική πρόταση».

Παρόλα αυτά την Κυριακή, ο ελληνικός λαός, λέει, δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη, αλλά να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.

Αν επικρατήσει το «ναι», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, «η υποχρέωση του κ. Τσίπρα είναι να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για να υπάρξει μια συμφωνία», ενώ αν αρνηθεί να το κάνει «τότε αναγκαστικά ο λαός θα δώσει και πάλι τη λύση».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Πρωθυπουργό, ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πιεζόμενος από τους δανειστές από τη μία πλευρά και το κόμμα από την άλλη, δίστασε να κλείσει συμφωνία, λιποψύχησε και τελικά έριξε τις δικές του ευθύνες στο λαό».

Και πρόσθεσε:  «Η χώρα μας μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου κυβερνάται από μια καθόλα νόμιμη κυβέρνηση, η οποία όμως εκπροσωπεί λίγο πάνω από το 1/3 του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση με αυτή τη νομιμοποίηση, να οδηγεί τη χώρα στα βράχια».

«Σας τα λέω αυτά από την απόσταση των 97 χρόνων. Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, χαρακτήρισε η Ανδρούλα Βασιλείου την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση λόγω των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top