ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντριπτικό «ναι» ΔΗΚΟ στο Χριστοδουλίδη- Mηνύματα Αβέρωφ από το Βαρώσι

Συντριπτικό «ναι» ΔΗΚΟ στο Χριστοδουλίδη- Mηνύματα Αβέρωφ από το Βαρώσι

Με μια διαφωνία το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ υιοθέτησε την εισήγηση της Γραμματείας του κόμματος και προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή την υποστήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη στις προεδρικές, εξέλιξη η οποία λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη, από τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος τις τελευταίες ημέρες.

Διαφωνία με την πρόταση διατύπωσε γραπτώς ο βουλευτής Λάρνακας, Χρήστος Ορφανίδης, ο οποίος απουσίασε σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αργότερα.

Η διαφωνία ωστόσο δεν αλλάζει τις ισορροπίες στο ΔΗΚΟ, όπου είναι σαφής η υποστήριξη προς την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, παρά τις επιφυλάξεις στελεχών, τα οποία κατά κύριο λόγο επιθυμούσαν αυτόνομη κάθοδο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσει η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη ανάμεσα στα στελέχη, τα μέλη και ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, υπήρξε καταλυτική στην απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπως εξάλλου διατυπώνεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση. «Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, όπως έχουν τεθεί ενώπιόν του, σημειώνοντας τις γραπτές θέσεις των ανεξάρτητων υποψηφίων, με τους οποίους το Δημοκρατικό Κόμμα συζήτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη του τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας ευρύτερα, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη» αναφέρεται.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε γραπτώς στην επιστολή που το επέδωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τις θέσεις του ΔΗΚΟ επί όλων των βασικών θεμάτων. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά από ζητήματα, οι δύο πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη να πορευτούν με βάση τις συγκλίσεις και την κοινή στόχευση για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη την απαίτηση της κοινωνίας για χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών μακριά από αγκυλώσεις.

Με βάση τα πιο πάνω θεωρείται βέβαιο ότι την ερχόμενη Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ θα δώσει το χρίσμα στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος συνέχισε τις επαφές του την Τετάρτη με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΕΟ.

«Αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος»

Μηνύματα προς τους Αμμοχωστιανούς αλλά και τους Τουρκοκύπριους έστειλε από το Βαρώσι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και άλλους επιχειρηματίες αλλά και εκτοπισμένους Βαρωσιώτες. «Φίλοι Βαρωσιώτες, η Αμμόχωστος μας είναι το σύμβολο του αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου. Αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος μας», είπε και απηύθυνε έκκληση «σε όλους τους συμπατριώτες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμε τις ενέργειές μας για περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα».

Αξιοποίησε την ευκαιρία για να απευθυνθεί στους Τουρκοκύπριους. «Προσπαθήστε να σταματήσετε το έγκλημα, πιέστε την Τουρκία, πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του κυπριακού. Και ένα να ξέρουμε. Χωρίς λύση του κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι, αργά ή γρηγορότερα και τότε θα είναι πολύ αργά για όλους μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top