ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την προσφορά του Γρηγόρη Αυξεντίου στην πατρίδα εξήρε ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου

Την προσφορά του Γρηγόρη Αυξεντίου στην πατρίδα εξήρε ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου

Την προσφορά του Γρηγόρη Αυξεντίου στην πατρίδα εξήρε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση «Τα τελευταία Χριστούγεννα του Αυξεντίου», που έγινε το Σάββατο στον Αγρό.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι στον Αγρό ο πατήρ Παπαχριστόδουλος Αυγουστής και η οικογένειά του πρόσφεραν τα σπίτια τους ως έδρα του Τομέα της ΕΟΚΑ, αψηφώντας κάθε κίνδυνο. "Αποδίδουμε έτσι οφειλόμενη τιμή και στην οικογένεια Παπαχριστοδούλου, που αξιώθηκε να δει την οικογενειακή κληρονομιά της να παίρνει διαστάσεις εθνικής κληρονομιάς", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ΥΠΠΑΝ συνεχάρη τον συγγραφέα του λευκώματος «Τα τελευταία Χριστούγεννα του Αυξεντίου», Στέλιο Παπαντωνίου, τον Στέλιο Παπαχριστοδούλου, τον Πέτρο Παπαπέτρου, την Έλενα Χατζηαυξέντη για τη μουσικοθεατρική παράσταση που επιμελήθηκε, καθώς και τους δημιουργούς του ομώνυμου ντοκιμαντέρ, Χρήστο Μιχάλαρο και Ιλιάνα Κουλαφέτη.

Μέσα από τις σελίδες του λευκώματος, επεσήμανε ο κ. Προδρόμου, μάς δίνεται η ευκαιρία για μιαν άλλη προσέγγιση του μεγάλου ήρωα και του μεγάλου Αγώνα. Στο λεύκωμα περιγράφονται τα τελευταία Χριστούγεννα του Γρηγόρη Αυξεντίου, μαζί με τους άλλους αντάρτες. Ο Παπαχριστόδουλος τούς έβαλε κι έψαλλαν όλοι μαζί και με την ψαλμωδία «Δόξα εν υψίστοις Θεώ» και ευλόγησε την τράπεζα, πρόσθεσε ο ΥΠΠΑΝ.

Παράλληλα, υπέδειξε ότι πρέπει να αναβαπτιζόμαστε στην κολυμβήθρα του όρκου των αγωνιστών της EOKA κάθε στιγμή αν θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να δώσουμε νόημα στην πεζή καθημερινότητα που μας περικυκλώνει.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top