Συλλήψεις ατόμων στα κατεχόμενα που μετέφεραν μεγάλα ποσά

Συλλήψεις ατόμων στα κατεχόμενα που μετέφεραν μεγάλα ποσά

Δύο μέρες κράτηση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το «δικαστήριο» Λευκωσίας για άνδρα, που συνελήφθη κατά την άφιξή του στις 28 Ιουνίου στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με 950.000 ευρώ και πιστεύεται ότι πρόκειται για «κούριερ», όπως ονομάζονται οι μεταφορείς χρημάτων.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο συλληφθείς έφθασε από την Κωνσταντινούπολη στα κατεχόμενα. Ο δικηγόρος του υπόπτου είπε ότι ο πελάτης του δήλωσε τα χρήματα στο τελωνείο και παρουσίασε κάποια έγγραφα.

Στο μεταξύ, προχθές, άλλο ένα άτομο που συνελήφθη επίσης ως «κούριερ» έχοντας στην κατοχή του 500.000 ευρώ, στάλθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, διάστημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 40 ημέρες. Πρόκειται για γυναίκα, Ουκρανή υπήκοο, η οποία συνελήφθη στις 16 Ιουνίου επίσης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ερχόμενη από την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την έρευνα της «αστυνομίας», η ίδια γυναίκα μετέφερε κι άλλες φορές χρήματα με τον ίδιο τρόπο, την 1η Απριλίου 150.000 ευρώ και στις 23 Απριλίου 200.000 ευρώ.

Η Ουκρανή φέρεται επίσης να μετέφερε 460.000 ευρώ μέσω Κωνσταντινούπολης, Αθήνας στην Λάρνακα στις 30 Μαΐου. Διαπιστώθηκε δε ότι μετά την άφιξή της στο ψευδοκράτος στο παρελθόν, πέρασε πολύ γρήγορα στις ελεύθερες περιοχές, επέστρεψε στα κατεχόμενα κι αναχώρησε από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.