ΕΛΛΑΔΑ

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ακυρώθηκε μεταμόσχευση λόγω απουσίας αναισθησιολόγου

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ακυρώθηκε μεταμόσχευση λόγω απουσίας αναισθησιολόγου

Μία μελανή ημέρα καταγράφεται στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Νεαρός άνδρας από τη βόρεια Ελλάδα που βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα ήπατος, ενώ ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε συμβατός δότης, στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι η μεταμόσχευση δεν μπορεί να γίνει λόγω απουσίας αναισθησιολόγου!

Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό συνέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος των Νεφροπαθών Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Γρηγόρης Λεοντόπουλος, «ακυρώθηκε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης επειδή οι αναισθησιολόγοι δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακο. Ο άτυχος ασθενής που θα έπαιρνε το μόσχευμα ποιος ξέρει αν θα έχει ξανά την ευκαιρία να παρατείνει τη ζωή του; Αλήθεια το Υπ. Υγείας κοιμάται ήσυχο;».

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον κ. Λεοντόπουλο, χαρακτήρισε το συμβάν «ανήθικο και εγκληματικό» και κάλεσε τον ΕΟΜ και το υπουργείο Υγείας να απαντήσουν στο ερώτημα «πόσα μοσχεύματα έχουν χαθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων;».

Το μόσχευμα προέρχεται από 27χρονο Κύπριο του οποίου η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΜ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να γίνει η μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο. Από τους 7 αναισθησιολόγους του νοσοκομείου, οι 3 που είναι ειδικευμένοι στις μεταμοσχεύσεις, έχουν συμπληρώσει τις μηνιαίες εφημερίες τους. Για αυτό και οι μεταμοσχεύσεις γίνονται εντός του τακτικού ωραρίου, τις εργάσιμες ημέρες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την πλήρωσή τους.

Τελικά, το μόσχευμα θα δοθεί σε άλλον ασθενή στο νοσοκομείο Λαϊκό, όπου πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις και το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top