Κίεβο: Με βόμβες φωσφόρου η εκδίκηση των Ρώσων στο Φιδονήσι

Κίεβο: Με βόμβες φωσφόρου η εκδίκηση των Ρώσων στο Φιδονήσι

Το Φιδονήσι ή Snake Island από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου αποτέλεσε πεδίο μαχών στην Ουκρανία. Τώρα, το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιτέθηκαν με βόμβες φωσφόρου.

Θυμίζουμε ότι οι Ρώσοι αποχώρησαν από το νησάκι, κάτι που ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε ως απόδειξη της ικανότητας του ουκρανικού στρατού.

Αναλυτικότερα, ο ουκρανικός στρατός καταγγέλλει ότι οι Ρώσοι έπληξαν εκ νέου το Φιδονήσι, αυτή τη φορά με βόμβες φωσφόρου.

Η αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από το νησάκι Φιδονήσι σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τη δυτική Μαύρη Θάλασσα, να πλήξουν στόχους σε αυτή ή να προσφέρουν κάλυψη σε ενδεχόμενη απόπειρα απόβασης στην Οδησσό, επισήμαιναν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην ΕΡΤ και στον Κώστα Ονισένκο, πηγές από τον ουκρανικό στρατό.

Πάντως, εκτιμάται ότι επέρχεται μια σοβαρή κλιμάκωση, αν ευσταθεί η επίθεση αυτή και μάλιστα με το συγκεκριμένο είδος όπλου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της νέας πενταμερούς για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως αναμένουμε τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.