ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η Δικαιοσύνη απαιτεί ολιστική προσέγγιση

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η Δικαιοσύνη απαιτεί ολιστική προσέγγιση

Η Δικαιοσύνης χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση, για την περαιτέρω ενίσχυση του κράτος δικαίου, που θα προστατεύει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τοποθετώντας τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, για τον περιορισμό της διαφθοράς, κλείνοντας παράλληλα τα νομικά παράθυρα εκεί και όπου υπάρχουν, δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος σημειώνει πως κρίνεται ως αναγκαία η διοχέτευση περισσότερων πόρων προς τον επιδιωκόμενο στόχο του εκσυγχρονισμού, μέσα από την υιοθέτηση των τεχνολογικών εργαλείων, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές, για τη ψηφιακή δικαιοσύνη, η οποία θα επιφέρει ταχύτερες δικαστικές διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της ανώτατης βαθμίδας της Δικαιοσύνης κατά τη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μαυρογιάνης αναφέρει πως «αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», ωστόσο, σημειώνει ότι «την ίδια ώρα, παραμένουν επί χρόνια ανεπίλυτα ζητήματα, όπως η υπερβολική καθυστέρηση που παρατηρείται κυρίως στα πρωτόδικα δικαστήρια».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαυτρογιάννη «πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να ενισχυθεί το όλο πλαίσιο της διαζευκτικής επίλυσης διαφορών», συμπληρώνοντας πως «στόχος είναι η συγκρότηση ενός συστήματος δικαίου, που θα απονέμει μία αμερόληπτη και αποτελεσματική δικαιοσύνη, η οποία θα εμπνέει αξιοπιστία στην κοινωνία και στους πολίτες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top