ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκύπριες - Πρωτεύσαντες: Μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση - Ποιο το μυστικό της επιτυχίας τους

Παγκύπριες - Πρωτεύσαντες: Μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση - Ποιο το μυστικό της επιτυχίας τους

Με μεγάλη χαρά αλλά και ικανοποίηση δέχτηκαν οι 13 πρωτεύσαντες τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά, ειδικά με τις εξετάσεις τετραμήνων», δήλωσε η Τζώρτζια Κονναρή στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» στον ANT1, πρωτεύσασα στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Με σωστό όμως προγραμματισμό τα κατάφερα», πρόσφερε.

Το όνειρό της με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών της, είναι να εργαστεί ως δικηγόρος και ακολούθως να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Όπως αποκάλυψε, πήγαινε αρκετά φροντιστήρια και διάβαζε καθημερινά μέχρι τα μεσάνυχτα. «Με σωστό όμως προγραμματισμό δεν στερήθηκα εξόδους, κατάφερα να συνδυάσω εξόδους και διάβασμα», συμπλήρωσε.

Ο φαντάρος πλέον Αβέρκιος Αβερκίου από τη Λεμεσό δήλωσε ότι δεν περίμενε το 20άρι αλλά νιώθει χαρούμενος που πέρασε στη Σχολή της Ιατρικής που ήθελε. «Το πιο πιθανό να πάω Αθήνα αν περάσω στην Ιατρική», σημείωσε ενώ όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας σημείωσε ότι η λέξη-κλειδί είναι η «συγκέντρωση» και να προσπαθήσεις μέχρι το τέλος.

Η Χριστίνα Ρούσου του Λυκείου Παραλιμνίου πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι «νιώθω πολύ ικανοποιημένη και περήφανη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου». Οπως δήλωσε, «ξαφνιάστηκα για το γεγονός ότι ήμουν μεταξύ των πρώτων γιατί δεν το περίμενα» και σημείωσε πως «θα σκεφτώ για φοίτηση και στην Ελλάδα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δεχθώ τη θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Χριστίνα είπε πως «στο πλαίσιο της Ιατρικής έχω πάρει συνολικό βαθμό 20, κάτι που δεν περίμενα καθόλου».

Πρόσθεσε ότι «προκειμένου να επιτύχω χρειάστηκε να θυσιάσω μεγάλο μέρος της κοινωνικής μου ζωής, ωστόσο άξιζε τον κόπο. Οι γονείς μου με στήριζαν πάντοτε και είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας άτομα που στις δύσκολες στιγμές μας εμψυχώνουν και βρίσκονται κοντά μας».

Στην επαρχία Λάρνακας η Κυριακή Μαουρή από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι νιώθει «πολύ όμορφα και περήφανη γιατί οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ωστόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση ένιωσα επειδή πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, δηλαδή τη λογιστική και χρηματο-οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με γενικό βαθμό 19,58».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Κυριακή χαρακτήρισε «πάρα πολύ δύσκολη τη φετινή σχολική χρονιά, ιδιαίτερα με το νέο σύστημα των τετραμήνων και τις παγκύπριες εξετάσεις. Το γεγονός ότι μετά το σχολείο έπρεπε να πηγαίνουμε και φροντιστήρια, ήταν νομίζω για όλους τους μαθητές δύσκολο, αλλά τελικά τα καταφέραμε».

Σημείωσε ακόμα ότι «χρειάστηκε να περιορίσω κατά πολύ την κοινωνική ζωή και τις εξόδους, ενώ μεγάλη βοήθεια και στήριξη είχα από τους γονείς μου που στέκονταν πάντοτε δίπλα μου. Από τώρα ξεκινάμε μια νέα ζωή με την ιδιότητα της φοιτήτριας πλέον», κατέληξε.

Δείτε τις δηλώσεις πρωτευσάντων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top